HILVERSUM – De Ashton Brothers keren weer terug naar Hilversum. Nu ze twee seizoenen van Ashtonia gehad hebben, waarbij ze slot Zeist omtoverden tot hun eigen land vol met acrobatiek en entertainment, komen ze weer terug met de reprisetour. Dit is voor de Brothers niet de eerste keer dat ze naar het Gooiland gaan. Toen het theater in 2016 werd geopend, was hun show, Enfants Terrible, een van de allereerste shows die daar plaatsvond.

De specialiteit van de Ashton Brothers is het variététheater, wat inhoudt dat ze zoveel mogelijk verschillende vormen van theater in een show uitvoeren. Ze begonnen in 2001 met hun eerste show: “De tragiek van de onderman”. Sindsdien heeft de groep zich ontwikkeld tot een internationaal succes. De groep bestaat uit Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans. Tot December van 2014 was Pepijn Gunneweg ook lid, maar hij heeft inmiddels de groep verlaten om zich op andere zaken te focussen. Desondanks is de groep nog steeds succesvol, en zijn de recensies niets dan positief.

Voor de show zelf haalden de Brothers inspiratie uit herinneringen van hun jeugd: “We wilden op zoek naar een soort jeugdige onbezonnenheid. Eigenlijk hebben we last van het syndroom van Peter Pan: we vinden het moeilijk om volwassen te worden. We houden nu eenmaal van ballenbakken en confetti.” Zei Pim Muda in een persinterview. Inspiratie voor de titel van de show haalden ze uit commentaar op hun allereerste show. “Cabaretkenner Jacques Klöters omschreef ons na ons eerste programma als ‘kwaadaardige kinderen’, al stuiterend over het podium. Voor deze show vonden we het een leuk idee om dat als uitgangspunt te nemen, en die energie en gekte die daarbij hoort op te zoeken.”

25 oktober om 20:15 zijn ze te zien in het Gooiland theater te Hilversum.