De Albert Heijn filialen in Hilversum organiseren samen met het MBO College Hilversum een kerstlunch voor ouderen. “Het doel is om de ouderen een kerst te geven die ze verdienen,” aan het woord de 24-jarige Maaike van Uden, teamleider van Albert Heijn Kerkelanden. “Veel ouderen zijn eenzaam, vooral tijdens de kerstperiode en daar willen wij iets tegen doen.”

De ouderen zijn maandag 10 december vanaf half twaalf welkom in de studio van het MBO College op het mediapark. Leerlingen van het MBO ontvangen de ouderen hier met koffie, thee en een koekje. Na het openingswoord mogen de ouderen plaatsnemen aan tafel. Tijdens de lunch krijgen de senioren de keuze uit verschillende broodjes, kerststollen en andere lekkernijen. Ook zal er een kerstverhaal worden voorgelezen aan de ouderen. Het evenement zal in totaal ongeveer twee uur duren.

De eerste editie van de kerstlunch lijkt nu een al groot succes volgens Van Uden: “In totaal waren er 235 tickets te vergeven, die zijn nu allemaal al op. Het is echt geweldig dat er zo veel animo voor is. Veel klanten van de winkel zijn erg enthousiast over het feit dat wij zo’n grote lunch organiseren. Wethouder Karin Walters heeft er zelfs over getweet en heeft toegezegd maandag ook aanwezig te zijn.”

De kerstlunch is een samenwerking tussen de vijf Albert Heijn filialen in Hilversum en het MBO College Hilversum. De Albert Heijn filialen sponsoren de maaltijd. Het MBO College Hilversum stelt de locatie ter beschikking. De studenten van het college regelen het licht en geluid, ook zijn zij voor een groot deel van de organisatie van de lunch verantwoordelijk. Een aantal studenten zal op maandag aanwezig zijn om te helpen met de bediening.

Klanten uit Kerkelanden zijn enthousiast over de grootschalige lunch met kerstthema. “Deze kerstlunch is voor alle ouderen uit Hilversum. We willen iedereen een leuke Kerstmis wensen en daarmee proberen we ook een stukje eenzaamheid tegen te gaan,” aldus Van Uden.

Het is niet voor het eerst dat Albert Heijn actief is voor de buurt. De vestiging in Kerkelanden organiseert iedere maand een ouderen lunch. Bij zo’n lunch zijn er ongeveer 40 tot 50 ouderen aanwezig. “Zo’n maandelijkse lunch zorgt voor saamhorigheid,” vertelt Van Uden. “Mensen leren elkaar echt kennen. Wanneer er iemand een keer afwezig is maken de anderen zich daar zorgen over. De meeste ouderen komen alleen, daarom is het zo leuk om iets voor hen te kunnen betekenen.”

Naast de hoofdsponsors Albert Heijn Hilversum en het MBO College Hilversum steunen ook andere instellingen en bedrijven de kerstlunch. Onder andere een buurtcoördinator van de Gemeente Hilversum hielp met de opzet van de lunch. Ook de bloemist was bereid bloemstukken te leveren voor de aankleding van de tafel. Stichting Sensoor, een organisatie die vaste partner is van Albert Heijn, steunt de kerstlunch eveneens.