Hilversum – De jaarlijkse Burendag vindt zaterdag 22 september aanstaande plaats en ook Hilversum is deze editie weer van de partij. De gemeente doet al jaren mee aan deze dag om de band tussen de bewoners te versterken.

Burendag is een dag voor iedereen en er worden activiteiten georganiseerd door heel Hilversum. Iedere buurt heeft een programma samengesteld en deze zijn dan ook heel divers, de bewoners beslissen zelf op welke manier zij de dag het liefst vieren.

De buurt Noordwest organiseert een burenborrel. Carola van den Berg is de buurtcoördinator van Noordwest en zij vertelt dat het doel van deze Burendag is om sterke buurten te creëren. “We leven in een drukke maatschappij en door deze dag hebben mensen de ideale gelegenheid om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen, een win-win situatie dus”, vertelt Van den Berg. Ook vertelt ze dat de Burendag steeds bekender wordt en er ieder jaar meer mensen meedoen aan de festiviteiten. Er zijn keer op keer weer leuke reacties van de buurtbewoners. De buurtcoördinatoren nemen ook zelf ieder jaar een kijkje in hun buurt op de Burendag.

Het Oranje Fonds is een van de organisatoren van de Burendag. Nerina Vilchez, persvoorlichter van het Oranje Fonds, vertelt dat Burendag het begin is van veel contacten in de wijk. Mensen die elkaar al vaak gezien hebben, maar nog nooit écht hebben gesproken, komen eindelijk met elkaar in contact. “Buurman en buurvrouw gaan met elkaar op de koffie, ze vinden een hardloopmaatje of starten samen een buurtmoestuin”, vertelt Vilchez. “Het streven is dat mensen wat meer aandacht voor elkaar hebben. Als iedereen naar elkaar omkijkt, hoeft er niemand meer buitengesloten te zijn”, aldus Vilchez.