Afgelopen zondag is er in Hilversum gezocht naar chef-kok Edwin Takens. Er is in Hilversum gezocht naar de man naar aanleiding van een tip die de politie heeft ontvangen.

Takens (50) is dinsdag vertrokken vanuit zijn woning in Soest, daarna is hij van de radar verdwenen. Volgens een woordvoerster van de politie, gemeld aan de Gooi en Eemlander, is er snel actie ondernomen wegens bezorgdheid om over zijn welzijn.

De zoektocht in de Hoorneboegse heide en omgeving is gehouden naar aanleiding van een tip wat zaterdag binnen is gekomen. Een ouder koppel dacht Takens donderdag gezien te hebben op een bankje bij Vliegvel Hilversum. De zoektocht in Hilversum leverde niets op. Wolter Huiskes, de woordvoerder van Coördinatie Platform Vermissing (CPV), zegt dat dit ook helpt. “We weten nu dat hij niet in het doorgezochte gebied is.” Vrienden en familie hebben verzocht naar een zoektocht in dit gebied. Zaterdagavond om 10 uur kregen ze te horen dat de zoektocht door mocht gaan.

Op woensdag en donderdag is er ook al naar de man gezocht nadat de auto van Takens is gevonden op een parkeerplaats vlakbij de marechausseekazerne Soestdijk. Donderdag zijn er zelfs honden ingezet om zo snel mogelijk op resultaat uit te komen. De politie sluit op dit moment geen enkels scenario uit.