HILVERSUM – Voor de lekkerste oliebollen in Hilversum moet je langs de oliebollenkraam op het Stationsplein. Deze zijn vorig jaar namelijk bekroond met goud door een professioneel testpanel van ‘bekroond met goud.’  Dit is een organisatie die zich bezighoudt met het beoordelen van bakkers door heel Nederland op verschillende producten. “We hebben als enige goud gewonnen op drie producten. Oliebollen, krentenbollen en appelflappen.” Zegt de familie Stuy van de oliebollenkraam trots. 

Sinds afgelopen 1 november staat de familie, achter een zeiltje, in de kraam. Door het zeiltje wordt het dit jaar geen koude klus voor de oliebollenbakkers, maar blijft de warmte lekker binnen. De hele dag worden de oliebollen gebakken waardoor ook deze lekker warm en vers blijven. Mocht je het thuis nog willen opwarmen, dan weten de verkopers wel hoe: “8 minuten op 180 graden in de oven. Dan behoudt je de beste kwaliteit.” Bij de kraam zijn er tussen 3 en 6 uur ’s middags en tussen kerst en oud en nieuw de meeste oliebollen kopers. Tot 31 december staat de oliebollenkraam, iedere dag met verse oliebollen, op het stationsplein in Hilversum.