Woensdag 24 januari gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. De opening vindt plaats in Bibliotheek Hilversum en zal beginnen met een “voorleesontbijt” met Pieter Broertjes.

Burgemeester Broertjes leest woensdagochtend het eerste prentenboek voor van de Nationale Voorleesdagen in het theater van de bibliotheek. Elk jaar staat er één boek centraal en dit jaar is dat “Ssst de tijger slaapt” van Britta Teckentrup. Naast dit prentenboek zijn er nog negen andere boeken die samen met het werk van Teckentrup de Prentenboeken TopTien 2018 vormen.

De Nationale Voorleesdagen is vergelijkbaar met de jaarlijkse Kinderboekenweek, alleen is dit evenement gericht op de allerkleinsten, die nog niet. Ieder jaar werkt Bibliotheek Hilversum mee aan de leesbevordering bij jonge kinderen. Kleine kinderen op vroege leeftijd kennis laten maken met lezen, staat dan ook hoog in het vaandel bij de bibliotheek. “Voorlezen is niet alleen belangrijk de taalontwikkeling en het concentratievermogen, maar ook voor de fantasie van kinderen”, zegt Janette Elbert, een medewerkster van de bibliotheek.

Voor de rest van de week organiseert de bibliotheek nog meer activiteiten die te vinden zijn op de site. Janette hoopt zoveel mogelijk jonge kinderen te mogen ontvangen in de ‘bieb’. “Samen een verhaal lezen en beleven is hartstikke leuk en gezellig!”