HILVERSUM - Sportschool Dudok Private Gym doet mee aan de Nationale Spiercampagne. Deze campagne is opgericht door Matrix Fitness met als doel mensen meer en vaker te laten bewegen. De opbrengsten van deze campagne worden gedoneerd aan de stichting Spieren voor Spieren.

Om als sportschool of club mee te kunnen doen aan deze actie moeten de organisaties een bedrag doneren van 99 euro. ‘Daarvoor in de plaats krijgen wij allemaal marketingtools om die actie te kunnen uitvoeren in onze club. We hebben ook zelf een leadcampagne lopen op dit moment waarbij bedrijven voor ons leads generen via sociale media. Op die manier proberen we mensen enthousiast te krijgen´, vertelt Madzy Bus, mede-eigenaresse van Dudok Private Gym.

Daarnaast krijgen de clubs in ruil voor de donatie een 6-weeks krachttrainingsprogramma aangeboden. Dit programma kunnen de clubs aanbieden aan hun klanten en sluit aan bij de slogan van de campagne: ‘Doe jij het ook 2x per week?’. Met deze slogan wordt men aangespoord om twee keer per week aan krachttraining te doen. Wij hebben zelf daar ook nog iets bij bedacht, voor die zes weken rekenen wij een bedrag en een klein deel daarvan doen wij vrijwillig naar de stichting, zo worden de mensen zelf ook bewust van het goede doel.’

Naast het helpen van de stichting doet Dudok mee aan de actie om meer klanten te trekken. ‘Wij zijn een gym die zich richt op wat oudere mensen, deze mensen moeten juist gaan sporten en wij hebben op dit moment de juiste apparatuur ervoor die deze mensen daarmee kunnen helpen. We zijn nu net begonnen met het promoten van de campagne, op dit moment hebben wij in ieder geval al één iemand die zich via de website heeft gemeld’, aldus Bus.