HILVERSUM – De opkomende band Roads to Roam is de eerste band die onder het talentontwikkelingsprogramma van de Vorstin valt. De vijf jongens van de alternatieve popband zijn nog drukker aan het repeteren geslagen nadat zij vrijdag 14 oktober de samenwerking zijn aangegaan. De band bestaat uit 5 leden; Daan Solleveld, Pieter Boutkan, Rick de Jongh, Roy van der Heijden en Boyan van der Heijden. In Januari komt er van de opkomende band een nieuwe single uit.

Jullie zijn de eerste band die bij het talent support van het poppodium de Vorstin horen, hoe zijn jullie hiermee in aanraking gekomen?
We repeteren al vanaf eind 2012 in de vorstin, hier kan je gewoon een ruimte huren en daar oefenen. De Vorstin heeft ons gewoon geselecteerd voor dit nieuwe project. Ze zijn wel van plan om meerdere bands op deze manier meer kansen te bieden, en wij waren de gelukkigen die het eerste deel mogen uitmaken het dit talentontwikkelingsprogramma. In samenwerking met de vorstin gaan er een heel veel leuke dingen gebeuren. De vorstin helpt ons bijvoorbeeld met het bekender te maken van onze band. We hebben nu een gratis oefenruimte en krijgen ook een photoshoot en daarbij komt ook nog bad coaching. En als het nou echt lekker gaat lopen, mogen we ook een grote act in de vorstin houden.

Op jullie site beschrijven jullie jullie eigen nummers als ‘catchy nummers met ballen’,kunnen jullie vertellen wat jullie muziek inhoud?
Pieter: Het is eigenlijk meer zoiets als leuke pop met snoeiharde gitaren. Je zou het ook melodieus en leuk kunnen noemen. De ‘ballen’ in deze zin staat meer voor stoer en hard.
Daan: We lijken denken we het meeste op kings of leon, dat komt door de galm die er in de stem zit. De teksten gaan vooral over liefde en vrouwen, het meeste is autobiografisch. Maar natuurlijk is liefde niet alleen vrouwen, maar ook voor vrienden en familie. Zo gaat onze eerste single ‘Building bridges’ over een goede vriend van mij om geef die een psychose heeft gehad.

Jullie zijn bekend geworden doordat jullie op de radio bij Domien kwamen, hoe is hij jullie gekomen?
Rick: Mijn toenmalige vriendin zag Domien in de trein zitten, en zei: ‘’Hee jij bent toch van 3fm?’ Toen hij ja zei heeft ze ons kaartje aan hem gegeven. De volgende dag werden we in zijn show gedraaid. Daarvoor zijn we wel twee keer bij de ochtendshow ‘leuk dat je wakker bent’ geweest, maar onze echte eerste keer op de radio was toch wel echt tijdens de show van Domien op 3 april 2015.

Jullie eerste EP is ook in de vorstin gepubliceerd met een volle zaal, hebben jullie ergens anders ook al volle zalen getrokken?
We zijn inderdaad veel te vinden in de vorstin, we hebben hier al meer dan vijf keer opgetreden. Meestal in voorprogramma’s of op festivals. Een paar hoogtepunten: het voorprogramma van Tim Akkerman of bij only 7 left. Ook hebben we op ‘share a perfect day’ gestaan, en op het voorprogramma van heavy light.

Jullie zijn al vaker het voorprogramma van een show geweest, zijn jullie al bezig met jullie eigen show?
Pieter: Eerst willen we vooral ons richten op de Nederlandse doelgroep op de radio. Onze muziek is vooral voor 16 tot 30-jarigen. Wel gaan we een kleine tour rond en in Amsterdam houden begin volgend jaar. Ook zijn we heel druk bezig met een nieuwe single die in Januari uitkomt. De titel daarvan houden we nog even geheim, maar er komt zeker iets leuks aan!

Jullie band heet Roads to roam, komt dit van alle wegen leiden naar Rome?
Boyan: Het komt inderdaad van het gezegde: ‘meerdere wegen leiden naar Rome’, maar Roam betekent dan weer verkennen en zoeken. We wisten eerst zelf namelijk ook niet welke kant we met onze band op wilden. Dus enerzijds betekent het: meerdere wegen gaan naar een punt, maar anderzijds willen we ook zeggen dat de reis zelf ook heel belangrijk is. Best ingewikkeld, ik schrik er soms ook nog wakker van ja..

Begin volgend jaar komt de nieuwe single van Roads to Roam, deze zal worden gepubliceerd in de Vorstin. Tot deze tijd blijft de band druk repeteren.