Er komen definitief geen woningen op de voormalige LTS-locatie in Kerkelanden. Dat heeft het college van burgemeester & wethouders op 26 maart bekend gemaakt. In 2016 werd er een onderzoek gestart naar het veranderen van het bestemmingsplan van de locatie maar dit is nu definitief stopgezet.

Nu heeft de LTS-locatie de functie van kantoorterrein maar de afgelopen jaren is er onderzoek gedaan of het mogelijk is om de locatie de functie wonen te geven. Het blijkt nu dat dit haalbaar is, maar de gemeente en de ontwikkelaar hebben geconcludeerd dat woningbouw om ‘planologische en maatschappelijke’ redenen er toch niet komt. De gemeente en de ontwikkelaar gaan nu samen op zoek naar een andere invulling van de locatie.

In eerste instantie werd het onderzoek gestart omdat de gemeente op zoek was naar een plek om vluchtelingen te huisvesten, dit plan zorgde voor veel commotie. Toen dit verviel werd er door de gemeente naar buiten gebracht dat er minstens vijftig sociale huurwoningen en woningen in het middeldure segment zouden komen. Maar nu is dus toch besloten dat dit niet doorgaat.