Gerard Ekdom heeft met zijn programma ‘Ekdom in de Ochtend’. Sinds 2015 zendt BNN-VARA het programma van de DJ uit op Radio 2.

De andere genomineerden voor de prijs waren ‘De Staat van Stasse’ (KRO-NCVRV. NPO Radio 2), ‘Somertijd’ (Radio 10), ‘Kaj’ (BNN-VARA, NPO 3FM) en Mattie, Fien en Igmar (Qmusic).

In het Gooiland Theater in Hilversum, waar het Radiogala dit jaar werd gehouden, reikte Pieter Broertjes de prestigieuze prijs uit aan Ekdom. Iets later op de avond won hij ook nog eens de prestigieuze Zilveren Radioster Man. Het is de vierde keer dat de dj van NPO Radio 2 deze prijs in ontvangst mag nemen. ‘’Deze zag ik niet aankomen’’, zei Ekdom kort. De Zilveren Radioster Vrouw werd gewonnen door Annemieke Schollaardt, tevens van NPO Radio 2. Voor haar was het de tweede keer. In 2011 mocht zij de prijs ook al eens in ontvangst nemen.

Buiten de publieksprijzen werden ook de Marconi Awards uitgereikt, een vakjuryprijs.
De Marconi Oeuvre Award, uitgereikt door Frits Spits, ging naar Adam Curry.
De Marconi Award voor aanstormend talent ging naar Qmusic-dj Joost Swinkels. De prijs voor beste zender ging naar Radio 10 en Roosmarijn Reijmer kreeg de Marconi Impact Award. Zij presenteerde 3voor12Radio tussen 2011 en 2017 op 3FM.