De café hoek van de bibliotheek zit gezellig vol met mensen die wachten tot ze de theaterzaal in kunnen. Bij de ingang van de zaal heet Jurjen Zeilstra van de Regenboogkerk iedereen hartelijk welkom. De tweede avond van het negende seizoen van het Bijbelcafé staat op het punt te beginnen met als onderwerp vanavond: St.Willibrord en St.Bonifatius in de Lage Landen.

Het is half acht, een half uur voor het begin van het Bijbelcafé. In de café hoek zitten mensen gezellig te kletsen terwijl ze wachten tot ze de zaal in kunnen. Het is het negende seizoen van het Bijbelcafé en dit jaar is het thema ‘Heiligen en Hilversum’. Ongeveer tien minuten voor aanvang stroomt de zaal langzaam vol met geïnteresseerden. Bij de deur staat Jurjen Zeilstra, predikant bij de Regenboogkerk, historicus en theoloog. Zeilstra heet iedereen hartelijk welkom en de geïnteresseerden nemen snel plaats in de zaal die ’s middags nog vol zat met kinderen. De zaal is goed gevuld en Jurjen Zeilstra heet iedereen nogmaals hartelijk welkom en introduceert het onderwerp van de avond: ‘St.Willibrord en St.Bonifatius in de Lage Landen.’

Zeilstra vertelt zijn verhaal aan de hand van dia’s met foto’s die zijn verhaal ondersteunen. Hij introduceert het onderwerp en steekt van wal met zijn verhaal. De goed gevulde zaal luistert aandachtig en de mensen knikken soms instemmend. Zeilstra legt uit hoe Willibrord en Bonifatius naar Nederland zijn gekomen en hoe de situatie in de wereld was ten tijde van Willibrord en Bonifatius. Ook legt Zeilstra uit dat Keltische kruizen een soort ‘bijbels in steen’ zijn waarvan de ring in het kruis de zon is die opkomt achter het huis. Zeilstra gaat dieper in op de achterliggende geschiedenis waarom Willibrord en Bonifatius naar Nederland zijn gekomen en hoe ze  hier de  Friezen probeerden te bekeren. Zeilstra legt uit dat met de Friezen niet alleen de mensen in Friesland worden bedoeld maar eigenlijk het volk de Friezen toen der tijd. De zaal blijft geïnteresseerd luisteren en geroezemoes blijft uit, wel stellen mensen soms tussendoor vragen waar Zeilstra meestal een goed antwoord op heeft.

Aan het einde van de presentatie volgt een daverend applaus van het publiek en krijgt men de kans om Zeilstra nog even wat vragen over het onderwerp te stellen. De geïnteresseerden vragen zich vooral af wat Willibrord en Bonifatius nou precies met Hilversum te maken heeft aangezien het thema van het bijbelcafé dit seizoen ‘Heiligen en Hilversum’ is. Zeilstra heeft ook hier een antwoord op: “Willibrord en Bonifatius zijn hier vast geweest maar we kunnen niks met zekerheid zeggen omdat  Hilversum nog niet bestond.”  De zaal geeft Zeilstra nogmaals applaus en bij het uitlopen van de zaal zegt Zeilstra iedereen gedag. Het volgende Bijbelcafé is op 7 februari om acht uur in de bibliotheek het onderwerp dan is ‘St.Luidger en het Gooi’.