Oud-fractiemedewerker voor GroenLinks en Hilversummer Anne Fleur Dekker, tegenwoordig actief als schrijfster en feministische activiste, is genomineerd voor de Joke Smit Aanmoedigingsprijs. De organisatie reikt de prijs uit aan personen die een succesvolle bijdrage leveren aan het verbeteren van de positie van vrouwen in Nederland. De andere genomineerden hiervoor zijn de Oranje Leeuwinnen en jeugdarts Dr. Nupur Kohli.

Dekker zelf is ‘uiteraard blij met de n0minatie’. ‘’Ook al mocht ik de prijs niet winnen, dan is de nominatie op zich al een grote steun in de rug om door te gaan waarmee ik bezig ben.’’  Door middel van het geschreven woord en demonstraties probeert Dekker de positie van vrouwen en minderheden in de samenleving te verbeteren.

De jury, die bestaat uit Eva Jinek, Anna Nooshin (ondernemer en modeblogger), Dylan van Rijsbergen (publicist), Belle Derks (hoogleraar sociale- en organisatiepsychologie) en Hassnae Bouazza (journalist), prijst Dekker voor haar doorzettingsvermogen, gezien de bedreigingen aan haar adres na een kritisch artikel op joop.nl over de verkiezingen in de lente van 2017. Na dit gebeuren kreeg zij een breed podium dat leidde tot optredens bij onder andere Pauw, NPO Radio 1, de Volkskrant en de Correspondent.