Hilversum- Op het WK WUTTO heeft Marleen Visser het wereldkampioenschap tafeltennis gewonnen. In een spannende finale wist Visser Ruby Tangerman met 2-1 en 11-8 te verslaan “In de finale moest ik tegen mijn grote concurrent Ruby Tangerman. Daar heb ik de afgelopen 3 jaar steeds met twee punten verschil van verloren. Altijd als ik tegenover haar sta, wil ik winnen. Het was dubbel feest dat ik van haar won”, vertelt Visser levendig.

Wie ben je? Stel je zelf voor!
Mijn naam is Marleen Visser en ik ben 36 jaar oud. Sinds 2011 woon ik in Hilversum. Toen ik dertien was, begon ik met tafeltennis. Destijds trainde ik in Amsterdam. Zelf werk ik 5 dagen per week als food-manager. Naast mijn baan geef ik twee avonden tafeltennistraining aan de jeugd.

Wat betekent het voor jou dat je kampioen bent geworden op het WK WUTTO?
​Zodra ik achter de tafel sta, wil ik altijd winnen! Ik heb vaker tegen Tangerman gespeeld, en dit keer is het mij gelukt om van haar te winnen. De afgelopen wereldkampioenschappen ben ik twee keer tweede geworden. Daarom is het fantastisch dat ik nu DE wereldkampioen ben!

Waar staat WUTTO voor?
WUTTO staat voor ‘World United Table Tennis Organisation’ Bij de ‘hardbat’ tafeltennisvariant zijn alleen ouderwetse hardbets toegestaan. Een hardbet is een batje met korte noppen naar buiten zonder spons. Hierdoor kan met deze batjes minder hard worden geslagen en met minder spin worden gespeeld.

Wat was de reden dat je bent begonnen met tafeltennis?
Vroeger ging ik vaak met mijn ouders naar de camping. Op de camping was ik alsmaar aan het tafeltennissen. Ik vond dat zo leuk om te doen, dat mijn ouders en ik besloten om een tafeltennisclub te zoeken.

Hoe was je voorbereiding op het WK?
​Niet anders dan normaal. Goed eten, goed slapen, rust pakken en zo goed mogelijk geconcentreerd blijven trainen. Naast tafeltennis-training ben ik ook minimaal twee keer te vinden in de sportschool!

Wat staat er naast je Titel van het WK, nog meer in je prijzenkast?
​2018 goud WUTTO
2018 kampioen 1ste klasse afdeling Holland- Noord
2017 zilver WUTTO
2016 zilver WUTTO
2015 brons WUTTO
2015 US Finale voor plek in Eredivisie Dames
2012 kampioen 2de divisie Dames
2000 t/m 2018 clubkampioen tafeltennisvereniging Tempo-Team

Wie is je voorbeeld, en waarom?
​Ik heb niet een voorbeeld die actief is in de tafeltennis wereld. Mijn voorbeeld zijn de spelers die ik training geef. De jeugd komt iedere week weer vol enthousiasme naar de training. Daar haal ik veel energie uit!

Met sommige sporten wordt er veel doping gebruikt, hoe zit dat in de tafeltenniswereld. En wat vind je daarvan?
Bij sporten waar je het niet verwacht, wordt doping toch gebruikt. Tafeltennissers smeren middelen op hun batje om meer grip, snelheid en spin te krijgen. De ‘speed glue’ is uit het tafeltennis verbannen, en terecht! Ik doe daar niet aan, onzin. Ik word wereldkampioen zonder doping!

Wat is je doel voor 2019?
Mijn titel verdedigen!!!

Hoe ga je ervoor zorgen om je titel te verdedigen?
Veel trainen en sporten. Ik wil graag in een goede conditie blijven.