Restaurant Chef aan de Werf, gevestigd aan de Industriële Werf, is genomineerd voor de NRC Restaurantwedstrijd. Chef aan de Werf is een van de 24 restaurants die Joël Broekaert afgelopen jaar bezocht en gerecenseerd heeft. Deze 24 restaurants dingen allen mee naar de prijs.

In april van dit jaar bezocht restaurantrecensent Broekaert onaangekondigd Chef aan de Werf en gaf het restaurant, dat afgelopen jaar ook genomineerd was voor Leukste Restaurant van Hilversum, een 7+. “Deze chef timmert lekker aan de werf.”, meldt Broekaert in zijn recensie.  Broekaert had commentaar op de ‘truffelpanade’ en de ‘krokante sesamcilinder’ van Chef aan de Werf, maar vond het een ‘leuke selectie waar een enkele misser tussen zat’. De chef-kok in kwestie en tevens de eigenaar, Charly de Wijs, reageerde op nrc.nl op de recensie. “We streven ernaar om onszelf elke dag te verbeteren”, verklaart De Wijs.

De Wijs ziet de kans van Chef aan de Werf positief in: “Gisteren kreeg ik de tussenstand door en toen stonden we tweede. Er zitten ook een heleboel sterrenzaken tussen en die hebben we achter ons gelaten. Donderdagavond gaan we zien waar het schip strandt.”, meent hij. Om zoveel mogelijk stemmen te werven maakt hij gebruik van Facebook, waarop het restaurant zo’n 1700 vind-ik-leuks heeft. Het netwerk, familie en vrienden van De Wijs roept hij uiteraard op om een stem uit te brengen.

Chef aan de Werf is in 2015 geopend en zit in een voormalig industriële loods op de Mussenstraat. Oorspronkelijk is het in 1916 gebouwd als farmaceutische fabriek. Later heeft de gemeente Hilversum het in gebruik genomen als gemeentewerf. Dit maakt het pand ruim 100 jaar oud. “Het restaurant ademt nog helemaal die industriële sfeer”, meent Broekaert in zijn recensie.

Charly de Wijs heeft in 2006 de ‘Internationale Prix Culinaire Taittinger’ gewonnen, een internationale kookwedstrijd. Destijds werkte hij bij restaurant De Kastanjehof in Lage Vuursche. Hij is een van de slechts vier Nederlandse koks die deze prijs in wacht gesleept heeft.

Op de website van NRC kunnen mensen op hun favoriete restaurant stemmen en hiermee zelf kans maken op een diner voor twee personen bij het winnende restaurant. De wedstrijd loopt van 24 tot en met 30 november 2017. Vorig jaar was restaurant de Watertoren in Utrecht de winnaar. Toen was de naam van de wedstrijd nog, geheel toepasselijk, ‘Tokotober’. Dit hield in dat mensen konden stemmen op hun favoriete ‘toko’ uit wederom 24 restaurants in twee stemrondes in de maand oktober.

Update: Op 1 december is bekend geworden dat Chef aan de Werf inderdaad als tweede is geëindigd.