Zaterdag 18 november kwam Sinterklaas om 14:00 ‘s middags aan op de Kerkbrink in Hilversum. Burgemeester Pieter Broertjes en kinderburgemeester Willemijn de Groot presenteerden het jaarlijkse evenement.

Het voorprogramma van de intocht begon om 13:30. Met smart wachtte blauwbekkend Hilversum de Goedheiligman op. Hij zou om 14:00 zijn entree maken. Om de tijd te doden zorgde het, uit alle kleuren van de regenboog gekleurde bestaande Pietenorkest, voor muzikale intermezzo’s. Broertjes, De Groot en een klappertandend publiek zongen uit volle borst mee. De Hoofdpiet had vandaag de taak om de aankomst van Sinterklaas in goede banen te leiden. Met sketches hield hij de aandacht van het publiek.

Eenmaal het podium op geholpen door een van zijn regenboogknechten, heetten de twee burgemeesters en Hoofdpiet Sinterklaas hartelijk welkom. Geroerd door de grote opkomst, sprak de Sint het publiek op de Kerkbrink toe: “Wat fijn dat jullie er allemaal zijn. Is dit geen goed moment om een liedje te zingen?” Ook nam hij het moment om de gemeente te bedanken voor de logeerplek vlakbij de Kerkbrink. Op zijn beurt bedankte Pieter Broertjes de Sint: “Hartelijk bedankt voor uw komst, namens de gemeente wens ik u een fijn verblijf in Hilversum toe.”

Via een omweg langs onder andere de Langestraat, de Neuweg en de Groest reed de Sint met zijn stoet richting Gooiland, waar om 16:00 een meet & greet plaatsvond. Hier konden kinderen de Goedheiligman en zijn knechten één op één ontmoeten.