HILVERSUM – In de plannen voor het stationsgebied staat naast het verkeer en de kleine spoorbomen ook het plein hoog op het lijstje. Het stationsplein gaat op de schop en moet Hilversum de uitstraling geven die van een echte mediastad verwacht wordt. Een vlog-studio voor Hilversum lijkt wethouder Jaeger een goed idee.

Een Vlog inloop-studio integreren waar mensen binnen kunnen lopen en binnen vijftien minuten een filmpje hebben gemaakt voor een greenscreen. Een idee van wethouder Wimar Jaeger, die daarnaast ook denkt aan een live-studio waar mensen naar binnen kunnen om te kijken. Zo hoeven zij niet helemaal naar het mediapark en komen de media meer terug in het centrum. Concrete invulling is nu echter nog te voorbarig zegt hij. “Het gaat nu vooral het brainstormen en ideeën genereren.” In een later stadium zou concrete, ruimtelijke en financiële invulling aan de orde moeten komen. Het is belangrijk dat het past in de uiteindelijke gebouwen die op het plein gebouwd gaan worden. Daarnaast moet er interesse zijn van bedrijven die deze invulling kunnen verzorgen.

Wat nu nog een leeg plein is, moet in de nabije toekomst ruimte bieden voor een ruimte met de nieuwste snufjes op het gebied van media. De gemeente denkt bij de invulling van het stationsplein aan wonen en werken, ‘to go’ detailhandel in de plinten van de gebouwen, lichte horeca, tijdelijke werk plekken en studio’s.

Op de participatiebijeenkomst van 12 januari konden inwoners al terecht voor informatie over de plannen en was er de mogelijkheid om zelf ook mee te denken. De mensen werden uitgenodigd ideeën op te schrijven en bij het plan te plaatsen. De concrete invulling zal nog volgen, maar innovatie moet Hilversum op de kaart gaan zetten.