Hilversum – Vivienne Wesselink, 24 jaar, is het jongste raadslid van de D66 in Hilversum. Ze heeft vier portefeuilles: Duurzaamheid, natuur, onderwijs, en jongeren. “Mijn portefeuilles vind ik erg belangrijk en ik ben blij dat ik mij hard mag maken voor deze onderwerpen,” aldus het raadslid. Wesselink is trots dat ze het jongste raadslid binnen D66 is. “Natuurlijk vind ik het een grote eer dat de raad dit mij heeft toevertrouwd,” glundert Wesselink

Het is natuurlijk niet niks om raadslid te zijn. Veel verantwoordelijkheden, vele belangen en veel stres, maar Wesselink ziet de mooie keerzijde van het drukke leven. “Het is fantastisch dat ik mijn ideeën mag uiten in de raadszaal. De werkdruk geeft mij juist een boost om door te gaan,” vertelt Wesselink. Naast de rol als raadslid heeft ze een fulltimebaan. “Ik ben werkzaam als ondersteunend projectmanager in de installatietechniek,” verklaart ze.

Wesselink wilt een stem zijn voor de jongeren in Hilversum. “Ik ben zelf ook nog jong, dus ik sta dichtbij de jongeren in Hilversum,” vertelt het jongste raadslid van de D66. Voorafgaand aan de verkiezingen bedachten alle partijen samen een initiatief, het heet jong-035. “We willen bijeenkomsten organiseren waar jongeren hun stem kunnen laten horen. Wij als D66 willen luisteren en praten met jongeren. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden, ook als je niet bent aangesloten bij een politieke partij,” vertelt Wesselink. Het is belangrijk voor Hilversum dat iedereen die hier woont, het fijn vindt om hier te wonen. Daarom is het van groot belang dat de jongeren een stem krijgen in Hilversum.

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in Hilversum. Wesselink heeft ook duurzaamheid in haar portefeuille. “Ik ben erg blij dat ik deze portefeuille mag voortzetten. Ik heb dit onderwerp overgenomen van Anetta Wolters, nu wethoudster. Het is natuurlijk een belangrijk onderwerp. Een andere reden dat ik het leuk vind om deze portefeuille te hebben, is dat ik graag de visie van Jan Terlouw wil nastreven,” aldus Wesselink. Anetta Wolters heeft in de voorgaande jaren een denktank ontwikkeld voor duurzaamheid. Deze denktank wilt Wesselink voortzetten. De denktank is een concept waar mensen bij elkaar komen om ideeën uit te wisselen over mobiliteit, duurzaamheid en energie. Deze vergaderingen worden gehouden in het Raadhuis van Hilversum.

Binnen D66 zijn er veel algemene doelen maar zijn er ook veel doelen die Wesselink aan zichzelf geeft. Het voornaamste doel dat ze heeft, is dat ze de komende vier jaar in de gemeenteraad wil blijven. “Ik wil bekend komen te staan als een politica die opkomt voor de belangen van jongeren. Ook wil ik gezien worden als een groene politica,” sluit Wesselink gemotiveerd af.