Witte winterjassen gecombineerd met babyroze broeken en gekleurde sneakers, of een Golden lime trui gemengd met een Butterum-kleurige jas. Hilversum doet hier vrolijk aan mee. Hier kan toch geen een winterdip tegenop? Stijl heeft voor iedereen een andere betekenis. Vooral nu de winter eraan komt, is dat duidelijk. Maar kleuren blijven in het modebeeld actief aanwezig dit winterseizoen, en dat waardeer ik enorm.

De een wil een zo comfortabel mogelijke outfit aan op deze koude dagen; de ander liever eentje die indruk maakt. Gelukkig is een combinatie mogelijk: wie een joggingbroek kan omtoveren tot een gewaardeerd fashiondetail, kan hier zijn werk van maken!

Hilversummers besteden, als ik het straatbeeld observeer, goed aandacht aan wat er gebeurt binnen de modewereld. Vrouwen dragen sailor petjes, lange (en soms grote) warme jassen, wijde broeken met een printje of een opvallende kleur, stoere Dr. Martens boots, lekker zittende sneakers of juist vrouwelijke Isabel Marants. Mannen lijken eerder te kiezen voor de ‘het is koud en ik draag lekker een trui, spijkerbroek, sneakers en een warme jas-outfit’.

Wat ik zo leuk vind aan de kledingkeuze van Hilversummers, is dat iedereen zijn eigen plan trekt. Mensen kleden zich zoals ze zich voelen, en dat zie je terug op straat. Het is dan ook eigenlijk net als kunst: je kan er een hele eigen draai aan geven. Zelfs als je er geen gevoel voor hebt. En als de combinatie mislukt, maakt je er iets anders van en voel je je er alsnog prettig bij.