HILVERSUM – Begin 2019 opent Rene Bergsma, een locale ondernemer, zijn Foodbar aan de Kerkstraat in Hilversum. Met het openen van ‘Koffie&JIJ’ komt een droom in vervulling voor Bergsma. “Ik heb veel horecaervaring, maar ik wil dit keer graag iets voor mijzelf beginnen,” aldus Bergsma.

“Deze zaak run ik helemaal alleen, zonder compagnon,” glundert Bergsma. Koffie&JIJ moet de nieuwe foodspot van Hilversum worden, waar mensen terecht kunnen voor speciale producten die de koffie versterken. “Koffie is onze passie en we maken van elke koffie weer iets bijzonders,” aldus Bergsma. In 2019 wil Bergsma het pand in centrum van Hilversum openen.

Inrichting van Koffie&JIJ
Foto: Renee Bergsma

Koffie&JIJ verkoopt niet alleen koffie, maar ook verschillende smaken thee, verse limonades, smoothies en sappen. Het aanbod van eten is groot, zo kan je terecht bij Koffie&JIJ voor een vegetarisch of dieetbewust gerecht. 70% van de producten die Bergsma verkoopt zijn biologisch. “Ik vind dat mensen duurzamer moeten gaan eten en dat we hiermee een stap zetten om naar die wereld toe te komen,” vertelt Bergsma.

Volgens het CBS is het aantal koffie en thee winkels de afgelopen tien jaar verdrievoudigd. Koffiebranderijen zijn momenteel dus erg populair. Dit komt mede door de grote vraag naar de ambachtelijke producten. Het product is weer centraal komen te staan en daar betalen consumenten dus graag iets meer voor.