Op vrijdag 10 november worden alle mantelzorgers in Hilversum weer in het zonnetje gezet. Mantelzorgers zijn mensen die onbetaald langdurig voor een gehandicapte of ziek persoon zorgen. Deze mensen doen dit vaak naast hun baan of gezin er nog eens bij. Tijd om deze mensen eens extra te verwennen!

Het thema is dit jaar: mantelzorg doe je samen. Tegelijkertijd wordt er ook een magazine uitgebracht met hetzelfde thema als de Dag van de Mantelzorg. Hierin staat belangrijke informatie en inspirerende ervaringen van andere mantelzorgers. Ook dit jaar treedt Mantelzorgkoor ‘de lichtpuntjes’ weer op en zullen er verschillende workshops te volgen zijn. Het hoogtepunt van de dag is de hoofdact Karin Bloemen. ’s Avonds zal er de film ‘c’est la vie’ te zien zijn in het Filmtheater aan de Herenstraat.

Petra Scheffer organiseert al voor het derde jaar de mantelzorgdag. “Ik ben zelf mantelzorger en er wordt zo weinig hulp geboden”, aldus Scheffer. “Dan meld je je bij de huisarts en dan zeggen ze; ‘Nee, uw dochter is gecompliceerd’, of ‘Ze woont te ver weg dus we kunnen haar niet helpen, ik moet het dus wel zelf doen'”. Door alle bezuinigingen op de zorg geeft Petra Scheffer ook aan dat de hulp die wel komt, niet eens even een praatje kan maken of de tijd neemt voor een kopje koffie. Scheffer en vriendin Ria de Jong- Schrijvers willen deze dag tot een succes maken. “Tot drie jaar geleden mocht degene voor wie je zorgt niet mee”, vertelt Scheffer. “Veel mensen komen dan al niet omdat ze geen hulp hebben die de zorg kunnen overnemen.”

Mantelzorgers cijferen zichzelf weg om hulp te bieden aan anderen en dat blijkt wanneer Scheffer zegt: “Het gaat niet om mij maar om de mantelzorgers, ik spreek alleen namens hen.”

De bedoeling van de Dag van de Mantelzorg is genieten en zorgen dat mantelzorgers de onbezorgde dag hebben die ze verdienen!