HILVERSUM - Stichting Muziekids organiseert deze week 'De week van Muziekids 2019' in de Mediastad. Een week lang zijn er allerlei activiteiten om aandacht te vragen voor Stichting Muziekids. De stichting zet zich in om langdurig zieke kinderen kennis te maken met muziek, onder het motto: 'Muziek als medicijn'. Op zondag 2 juni wordt de week afgesloten met een festival. Tijdens dit festival zullen er optredens zijn van bekende artiesten, zoals Lucas & Steve, Kenny B en VanVelzen.

Het festijn op zondag duurt van 13:00 tot 17:00 en Giel Beelen presenteert de hele middag. Voor de kinderen die uit het ziekenhuis komen, is er een speciaal vriendendek gemaakt, zodat ook zij optimaal kunnen genieten van alle muziek.

Muziekids Festival 2019 wordt dit jaar voor de derde keer in Hilversum gehouden. Een van de activiteiten is een hitwedstrijd. Hiervoor is de opdracht: ‘Schrijf, rap of componeer een Muziekids-lied’. Enthousiaste muzikanten tot 18 jaar kunnen meedoen aan de wedstrijd dor hun eigen Muziekids-hit insturen. Alles in het teken van muziek en de kracht daarvan. Presentator Giel Beelen en jurylid René Froger bepalen uiteindelijk welke inzending het leukste is. De winnaar krijgt zondag tijdens het festival een symbolische cheque waarmee hij of zij de eigen Muziekids-hit kan opnemen in de Wisseloord Studio, waar grote namen als The Rolling Stones en Michael Jackson ook nummers hebben opgenomen.

Organisator Jordan de Vos : “Wij zijn al onze activiteiten in Hilversum gestart en daarom zijn we ook trots dat we deze derde editie in Hilversum gaan brengen. En niet alleen, maar samen met de scholen, restaurants, cafés en verenigingen, terwijl ook op facilitair gebied heel veel bedrijven hun belangeloze medewerking hebben toegezegd.”

Zo’n tien jaar geleden is Robbert de Vos begonnen met de stichting Muziekids. Ook Monica Tijdink, bekend van de Top2000 à Go-Go, is werkzaam bij Muziekids. “Robbert kwam met het idee van Stichting Muziekids, na jaren in de muziekwereld wilde hij iets betekenen voor langdurig zieke kinderen. Met de opbrengst van een gitaarveiling heeft hij zo Muziekids opgezet.”

Alle activiteiten zijn bedoeld om aandacht te vragen voor Muziekids, maar ook om de financiële middelen bij elkaar te brengen om de uiteindelijke doelstelling van de stichting te realiseren: vijf muziekstudio’s per jaar openen en uiteindelijk een studio in elk ziekenhuis. Momenteel zijn er Muziekids-studio’s ‘ON AIR’ in Hilversum, Blaricum, Tilburg, Almere en in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

De entreekosten voor het festival bedragen 10 euro. Het festival aan het Marktplein bij de VUE-bioscoop belooft een groot feest te worden met alle spotlights op Muziekids.