HILVERSUM – “Hilversum wordt wakker!” roepen de demonstranten voor het theater Gooiland, waar in de middag de Mega Sint Show plaats vindt. Met afzetlint, politie en alle telefoontjes bij de hand proberen de ouders samen met hun kleine pieten het theater binnen te komen. Eenmaal binnen kan het kinderfeest beginnen.

“Ouders schaam je!” roepen de demonstranten tegen de ouders, die samen met hun kinderen naar de Mega Sint Show gaan. Met de slogan ‘Veilig feest voor ieder kind’ maken ze hun standpunt bekend. Ze roepen “Zwarte Piet bestaat niet!” en gaan de discussie aan met de ouders.

Maar dat mag de pret voor de kinderen niet verpesten, als ze binnen komen heten de pieten ze van harte welkom. Als het eindelijk zover is loopt de menigte de zaal binnen. De Sinterklaasliedjes zijn al te horen. De kinderen klappen en zingen zodat de pieten achter het grote doek voorbijkomen.

Als Party Piet Pablo zijn entree maakt en “Hallo allemaal!” roept schreeuwen alle kinderen enthousiast terug. Party Piet Pablo is goed bekend bij de kinderen. Door zijn hits op YouTube en de film ‘Party Piet Pablo en de Gestolen Cadeaus’ kunnen de kinderen meteen met alle dansjes mee dansen.

Het verhaal tijdens de show is dat Party Piet Pablo en Love Piet gaan trouwen! Maar dat trouwen gebeurd niet zomaar. Meneer Van Driel is verliefd op Love Piet en doet er dan ook alles aan zodat het huwelijk niet doorgaat.

Tussen de scenes waar meneer Van Driel een stokje steekt voor het huwelijk zingen de pieten met de kinderen de bekende Sinterklaasliedjes, afgewisseld met de liedjes van Party Piet Pablo. Als Fashion Piet met de kinderen luidkeels ‘Dag Sinterklaasje’ zingt wachten ze gespannen op de Goedheiligman.

“Wat leuk hier in het Gooiland,” zegt Sinterklaas als hij zijn entree maakt. Wanneer hij het podium op probeert te komen wilt Fashion Piet hem helpen door aan zijn staf te trekken. Maar dan trekt ze de krul van staf eraf! “Oeps!” zegt Fashion Piet. Maar Sinterklaas kan wel een beetje improviseren. Als de kinderen hard schreeuwen zegt Sinterklaas: “Fashion Piet, kun je mijn trommelvlies misschien even oprapen? Ze liggen daarachter.” Als Fashion Piet ‘Hoor wie klopt daar kinderen’ wilt zingen zegt Sinterklaas, “Wacht! Dan moet ik toch eerst weg gaan!”

In de pauze mogen de kinderen op de foto met de pieten. En wanneer ze vragen mogen stellen aan Sinterklaas is er eigenlijk maar één die ze beantwoord willen hebben. Hoe oud is Sinterklaas nu eigenlijk? “Nou niemand anders vertellen hoor, maar ik ben precies een jaar ouder als vorig jaar!” vertelt Sinterklaas.