Museum Hilversum is vanaf 13 december opnieuw het decor van het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje. Daarin gaan acht bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan om de beste foto te maken, ze worden beoordeeld door een professionele jury.

Veronique Jansen, communicatieadviseur museum Hilversum: “Het idee is vorig jaar ontstaan, toen is het televisieprogramma hier voor het eerst geweest. Het museum heeft goed contact met Canon, de hoofdsponsor van het programma, bij hen is het idee ontstaan. De relatie tussen mediakunst en het museum wordt op deze manier mooi weergegeven.”

In het museum wordt niet gefilmd, alleen de foto’s worden weergegeven. “Wat we willen laten zien zijn de beste foto’s van elke aflevering. De winnende foto’s krijgen zeker een plek aan de wand, verder gaan we kijken welke goede foto’s er nog meer zijn gemaakt door de deelnemers,” aldus Jansen. “Vorig jaar hebben we unseen foto’s tentoongesteld in het museum, dat willen we dit jaar ook doen, om de bezoekers te prikkelen om te komen kijken. Wat we daarnaast willen doen, is door middel van een app de juryleden aan het woord te laten over wat ze van de foto’s vinden. In het museum zullen ook de afleveringen van dit seizoen worden afgespeeld.”

De laatste uitzending van dit jaar wordt 12 december bekend gemaakt tussen 20:30 en 21:30 uur. Na de uitzending gaat het museum open voor de tentoonstelling. Daarna is de tentoonstelling vanaf 13 december tot en met 1 januari te zien in Museum Hilversum.