HILVERSUM- Het muziekfestival Live2000 vindt vanaf 27 december plaats in Hilversum. Het is de tweede editie van het event dat aansluit op de muziek uit de Top2000 van NPO Radio 2 , die vanuit Hilversum uitgezonden wordt. In en rondom het centrum van Hilversum zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden die met de Top2000 te maken hebben. Het event duurt tot 31 december.

“Live2000 is er voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van de muziek uit de Top2000”, zo laat Carlijn Bolt van Hilversum Marketing weten. Op het Marktplein staat de centrale muziektent waar concerten, meet & greets en popquizzen plaatsvinden. Op de eerste dag van het festival kunnen Ad Visser fans hun idool ontmoeten tijdens de Mout & Greet. In de tent bijt de band ABBA Dance het spits af met een verscheidenheid aan ABBA succesnummers als Waterloo en SOS.

Ook in de Vorstin zijn verschillende activiteiten gepland. Zo is er donderdag in de kleine zaal een Top2000 popquiz onder leiding van MC Joey Messcall, bekend van de Pop Bizz Quiz. De Vorstin heeft tijdens het evenement een breed programma in petto, zo draait er bijvoorbeeld zaterdag 29 december ook een film van het concert van Coldplay uit 2012. In Filmtheater Hilversum zijn nog meer bijzondere films te zien die te maken hebben met de Top2000. Ondernemers van winkels en horecagelegenheden doen ook mee. In Hilvertshof staat gedurende het evenement elke dag een singer songwriter muziek te maken en bij verschillende restaurants zijn menu’s beschikbaar voor 2000 cent.

Met kinderen wordt ook rekening houden. In de centrale tent op het marktplein zijn er workshops van muziekschool Globe en er draaien op meerdere locaties kinderfilms. Ook tijdens de jaarwisseling is er vanaf 19:30 uur is er een kindervuurwerkshow op het Marktplein.

Live2000 is een initiatief van Hilversum Marketing en Podium de Vorstin. “De organisatie streeft naar een zo breed mogelijke samenwerking in de stad om dit muziekevent tot een succes te maken,” aldus Carlijn Bolt. “Ondernemers en organisaties die zich willen aansluiten op het event, kunnen zich nog aanmelden.”