Het nieuwe seizoen van de Pop Bizz Quiz is woensdagavond 12 september van start gegaan in Podium de Vorstin. De eerste editie van het maandelijkse muziekspektakel was weer een groot succes volgens organisator Hellian van Beekum (51). “Alle stoelen zijn bezet”, vertelt ze trots. “Daar doen we het voor.”

“Een doordeweekse gezellige avond met alle muziekliefhebbers bij elkaar”, is hoe Van Beekum de Pop Bizz Quiz omschrijft. Iedere maandagavond werken Van Beekum en de drie andere vrijwillige organisatoren aan vragen voor de quiz. “Het is veel werk, maar als je van muziek houdt is het heel leuk om te organiseren. We krijgen veel positieve reacties en dat werkt enorm stimulerend. Ik leer er veel van en zo blijf ik op de hoogte van de nieuwe muziek.”

De eerste versie van de Pop Bizz Quiz werd georganiseerd in de jaren ’90 en vond plaats in De Tagrijn, voorloper van Podium De Vorstin. Later is de quiz verhuist naar café Cartouche in Hilversum. Na een aantal jaren in Cartouche te hebben gespeeld, werd de organisatie gevraagd terug te komen naar het nieuwe gebouw De Vorstin, met de belofte er een professionele avond van te mogen maken.

De quiz bestaat uit vijf rondes, iedere ronde heeft een eigen winnaar. Winnaars van ronde twee, Arnout de Vries (27) en Mart van de Schagt (58) zijn blij met hun winst en prijs, vijf toegangskaartjes voor een concert in De Vorstin. “Ik win bijna altijd”, vertelt De Vries. Ook voor Van de Schagt kwam de winst niet als een verrassing, hij komt zelf uit de muziekwereld. Voor Van de Schagt was het de eerste keer dat hij deelnam aan de quiz, maar hij is van plan om volgende keer weer mee te doen.

Arnout de Vries en Mart van de Schagt
Foto: Rianne Mookhoek