De bouw van het nieuwe appartementencomplex in het centrum van Hilversum is in volle gang. De oplevering van de starterswoningen op Noordse Bosje 29 staat gepland voor begin 2018. Aan het project werken projectontwikkelaar Kastanje Ontwikkeling, Van Norel Bouwgroep en woningcorporatie De Alliantie.

De bouw verloopt voorspoedig. Het casco is bijna klaar en alles gaat volgens schema. “De samenwerking tussen alle partijen is goed. Ik ken Kastanje Ontwikkeling al van eerdere projecten, en dat was altijd prettig werken,” aldus Hans van Norel, algemeen directeur van Van Norel bouwgroep.

In het appartementencomplex komen achttien tweekamerappartementen en drie studio’s. Bijna alle appartementen zijn rond de 60m2. De woningen hebben allemaal een woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Ook heeft elk appartement een balkon en een eigen berging in de kelder, die bereikbaar is per lift.

Jarenlang lag Perceel 29 aan het Noordse Bosje braak. Vroeger stond er een parkeergarage en daarvoor een fabriek. De gemeente kocht de grond met als doel er een ringweg neer te leggen. Die plannen zijn nooit van de grond gekomen en sinds de jaren ‘80 ligt het er verlaten bij. Er zijn meerdere initiatieven geweest voor projecten maar nooit kwam het verder dan dat. Totdat Kastanje Ontwikkeling in 2014 met de gemeente ging praten. Al gauw kwam de behoefte aan betaalbare woningen naar boven. De Alliantie werd als een geschikte partner gevonden, aangezien de corporatie haar aanbod betaalbare huurwoningen wil uitbreiden.