HILVERSUM – Sinds dit jaar wordt er in Hilversum druk gebouwd aan een nieuw Primark filiaal, die in het begin van 2017 haar deuren zal moeten gaan openen. De Primark is vooral bekend bij het jonge, winkelend publiek en verkoopt kleding in een zeer laag segment. 

De nieuwe aanwinst voor Hilversum zal zich gaan vestigen in het winkelcentrum Hilvertshof, tussen de H&M en de Zara in, winkels die eveneens zeer bekend en geliefd zijn onder de jongeren. Het pand krijgt een grootte van 5.500 vierkante meter en zal verdeeld worden over twee etages.

Burgermeester Broertjes over de komst van de winkelketen naar zijn stad: “Ik ben er zeer blij mee dat deze winkel naar Hilversum komt, omdat hier veel jeugd op af zal komen en dat maakt de stad bruisend.”

Dit is overigens niet het eerste filiaal van de winkelketen in Nederland. De Primark vestigde zich eerder al in Zaandam, Almere en Rotterdam en hier kwam de jeugd massaal op af. Het nieuwe filiaal in Hilversum wordt de negende vestiging in Nederland voor de Primark.