Restaurant Du Roc, het lesrestaurant van het MBO Horeca, staat hoog in de peilingen van zowel Iens als Couverts. Het restaurant scoort op Couverts, gebaseerd op 552 reviews van bezoekers, zelfs hoger dan voormalig Hilversums sterrenrestaurant Lakes Bar & Kitchen. Maakt Du Roc deze hoge cijfers waar? Nee, maar het blijft een aanrader voor een prima en goed geprijsd culinair avondje uit.

Du Roc wordt gerund door eerstejaarsstudenten van het MBO Horeca in Hilversum. De klassen wisselen dagelijks hun shifts af, de ene keer in de bediening, de andere keer in de keuken. Het restaurant is alleen doordeweeks geopend, en serveert per twee weken een ander vast vijfgangenmenu dat op de website wordt aangekondigd. De gerechten die ze serveren zijn geïnspireerd op seizoensgebonden en lokale producten.

Bij aankomst in het restaurant wordt het menu niet opnieuw vermeld. In plaats daarvan verschijnen de gangen één voor één op tafel. Zo’n tien minuten nadat het warme brood met groene pesto, boerenboter en romige zongedroogde tomatentapenade is geserveerd, arriveert het voorgerecht. Een elegant ogende salade van knolselderij, krokante appel en zure augurk, met perfect gepocheerd en gefrituurd Freiland-ei, gegarneerd met halve walnoten en rood-witgestreepte chioggiabieten. De salade is romig en fris, maar qua smaakcombinatie eerder saai dan verassend. Met de plakjes biet en walnoten is niets gedaan. Een gemiste kans.

Met de tweede gang herpakt Du Roc zich. De chefs laten zien op de hoogte te zijn van de laatste culinaire trends door het gebruik van dashi, een steeds populairder wordende Japanse bouillon. De dashi wordt geserveerd met mosselen, perfect gegaarde coquille, bundelzwam en krokante taugé. Dit gerecht is niet alleen qua gebruik van ingrediënten maar ook qua structuur verassend en avontuurlijk.

Hierna volgt de fazantbout met rodekool, spruiten en een gratin dauphinoise van Nicola-aardappel. Een typisch Hollandse combinatie van ingrediënten. Goed bereid, maar zeker niet spannend. Hetzelfde geldt voor de vierde gang: peer met citroentijm gorgonzola uit de oven.

Het dessert is gelukkig wel weer verassend. Een chocolade sponscake met mandarijn, chocoladeganache, meringue en acia cress. Een bijzondere smaakcombinatie: de frisse mandarijn breekt nét door de bitterheid van de ganache en de acia cress heen.

Du Roc is geen restaurant dat kan concurreren met de Hilversumse top, maar de vraag is ook of je dat kunt verwachten van een opleidingsrestaurant. Wel is Du Roc een bovengemiddeld restaurant waar je goed bereide en soms zélfs verassende gerechten kunt eten voor een schappelijke, of misschien wel onvoorstelbaar lage prijs.