Zes keer per jaar wordt er een rommelmarkt gehouden in wijkcentrum de Koepel . Zo ook het afgelopen weekend. Van jong tot oud, van Hilversum tot Bussum kwam dit weekend samen om spullen te verkopen, te kopen of gewoon rustig wat te drinken of te eten bij de bar.

Terwijl de laatste kraampjes, die gisteren niet zijn opgebouwd, worden klaargezet stroomt de Koepel rond 10 uur langzaam vol. Met maar liefst vier zalen is het geen kleine rommelmarkt en is er voor iedereen wat leuks. Zo onstaat er al meteen bij de ingang een rij omdat er een kraampje is met modelauto’s, met name de mannen blijven hier hangen omdat zij geintresseerd zijn in de oude en nieuwe modellen autootjes die staan uitgestald. De stroom met mensen voert zich langzamerhand verder naar de grote zaal, waar er een tiental andere kraampjes staan variërend van kleding, kunst, kitch en antiek. De kraampjes worden verhuurd voor een klein bedrag, mensen kunnen dan hun oude spullen die ze zelf niet meer willen, verkopen aan de buurtbewoners. De huuropbrengst van de kraampjes wordt gebruikt voor de activiteiten in de Koepel.

Evelien van Staaten (66) staat al 20 jaar op rommelmarkten en nu sinds 15 jaar bij bijna elke editie in de Koepel. Zij is door middel van haar dochter die met een overschot aan spullen terug is gekomen uit Singapore in de rommelmarktbusiness gerold. Zij vond het toen zo leuk om haar dochters spullen, samen met haar te verkopen, dat ze door is gegaan met het verkopen op rommelmarkten. Vroeger kocht zij zelf nog dingen op om het vervolgens door te verkopen, maar dat doet ze nu niet meer. Nu houdt ze het op haar eigen spullen die ze heeft rondslingeren.

In de kleinste zaal verkoopt een meneer atributen die bij het drinken van Whiskey horen. Zo “hoort er bij een goede whiskey ook een goede sigaar”, vertelt de meneer enthousiast terwijl hij zijn Jameson whiskey asbak laat zien. Ook vertelt de meneer met volle energie hoe zijn passie voor whiskey is begonnen.

 

Rond half 2 beginnen mensen langzamerhand af te druipen, de tafels zijn een stuk leger dan een paar uur terug. Maar niet iedereen is tevreden, een kraamhoudster verteld dat sinds de opkomst van de kringloopwinkel haar omzet op rommelmarkten is gedaald. Toch zijn er ook mensen behoorlijk blij, een vrouw verteld dat ze de opbrengst van de rommelmarkt, waar ze elk jaar zes keer staat samen met haar dochter, doneert aan haar kleinkinderen. “Ik ben al zo oud, zelf kan ik er niet zo heel veel mee, zij zijn nog jong dus vandaar dat ik het aan hun schenk.” voegt ze eraan toe.

De Koepel organiseert buiten de zes rommelmarkten per jaar ook een hele hoop andere activiteiten. Met het kleine budget wat de Koepel heeft proberen zij jong en oud bij elkaar te brengen. Zo wordt er elke zondag gewandeld met ouderen, dit doen zij om de ouderen een beetje uit huis te krijgen zodat zij zich niet alleen voelen en de ouderen blijven hierdoor ook vitaal.

Buurthuis de koepel is geopend van maandag tot en met donderdag 09.00 tot 12.00 uur, 13.00 tot 17.00 uur en 19.00 tot 23.00 uur. Vrijdag 09.00 tot 12.00 uur. Zaterdag 12.30 tot 16.00 uur.

Kijk voor informatie over de activiteiten in De Koepel bij Cursussen en Activiteiten.