HILVERSUM - Het KNMI verwacht voor komende week 'rustig en zonnig' weer. Met op dinsdag zelfs een maximumtemperatuur van rond de 14 graden. Ondanks dat de voorjaarsvakantie in de regio Hilversum net achter de rug is, zijn de temperaturen ook dit weekend ruim boven normaal volgens het KNMI. Hierdoor zijn er genoeg activiteiten voor kinderen, waarbij gezinnen komende weekenden de buitenlucht kunnen opzoeken

OERRR

OERRR, het kinderprogramma van Natuurmonumenten, heeft een aantal buitenactiviteiten klaar staan voor de komende weekenden. Zo is er aankomende zondag om 11.00 uur een ontdekkingsreis over de buitenplaatsen van ’s-Graveland. Tijdens deze wandeling kunnen kinderen de bewoners van het bos ontdekken, vragen stellen aan een boswachter en naderhand knutselen met eigen vondsten uit het bos.

Ook zaterdag 2 maart is dit mogelijk, waarbij na afloop een eigen broodje kan worden gebakken boven een vuur.

Tenslotte kunnen kinderen vanaf 9 jaar op zondag 3 maart, samen met de boswachter en een natuurfotograaf, van alles leren over natuurfotografie. Hiervoor zal de fotograaf, na een korte uitleg, de kinderen een opdracht geven. Op deze manier leren ze hoe ze met een smartphone een goede natuurfoto kunnen maken. Alle bovenstaande activiteiten beginnen bij bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ‘s-Graveland

Pinetum Blijdenstein

In Pinetum Blijdenstein, een botanische tuin op de Van der Lindenlaan 125, is er aankomende zondag, vanaf 14.00 uur, een rondleiding voor kinderen. Volgens de website van Pinetum Blijdenstein kunnen kinderen, tijdens de ‘actieve en leerzame’ rondleiding, onder andere leren waarom dinosaurussen stenen aten en hoe de hoogte van een boom gemeten kan worden zonder een meetlat.