Wanneer je kinderen vraagt wat het leukste moment is van de avondvierdaagse, dan geven ze bijna allemaal hetzelfde antwoordt: de laatste avond, wanneer ze snoep, bloemen en medailles krijgen voor het uitlopen van de avondvierdaagse. "Het is een evenement waar veel kinderen lang naar uitkijken. Omdat ze naast een leuke wandeling ook veel plezier kunnen maken met andere kinderen" vertelt een van de meelopende ouders. Het jaarlijkse loopevenement onderving aan het begin van de week een paar problemen, toen vanwege de slechte weersomstandigheden de eerste dag werd afgelast. Dit is de reden waarom iedereen hoopt op een extra leuke slotdag.

Verslaggever Lars Hoole kijkt mee bij de laatste avond van de Hilversumse avondvierdaagse, en praat met voorzitter Ronald Warmerdam over hoe de laatste wandeling is verlopen.