De inmiddels vierde editie van het Wintercircus in Hilversum opent op 23 december haar tentdeuren op het terrein van Werf35. Het sfeervolle tentencomplex biedt een groot aanbod aan bijzondere acts, voor jong en oud. Acrobaten, pijl- en boogschieters en magische acts komen voorbij tijdens de spectaculaire voorstelling.

Astrid van Schie, medewerker Wintercircus, vertelt: “We hebben een mooie mix van traditioneel en vernieuwend circus, met een aantal traditionele acts, maar ook moderne acts of acts in een nieuw of komisch jasje gestoken.” De meest opvallende act van dit jaar is toch wel de “Monte Carlo Festival Koeien”. Naast deze getalenteerde Nederlandse circuskoeien is er nog een groot aanbod acts waaronder de Roemeense Alexandra, die indrukwekkende luchtacrobatiek uitvoert. Ook is er een adembenemende messenwerp act van de Portugese Raúl & Hongaarse Edith Arrieta. Het circus biedt een goede afwisseling tussen spanning en humor.

De voorstelling duurt twee keer 45 minuten, met een pauze tussendoor. De grootste activiteit tijdens het Wintercircus is de show zelf, maar voor aanvang is er entertainment en zijn er workshops te volgen in de voortent. Astrid van Schie vertelt: “Hoewel er eerder al een Wintercircus in Hilversum was, bestaat deze productie nu vier jaar. In de meeste grote steden zijn rond deze tijd wel circussen, vaak verschillende producties van verschillende organisaties.” Het Wintercircus geeft dit jaar twee grote shows per dag weg. Op zaterdag 23 december trapt het circus af met de grote première. Ook op eerste en tweede Kerstdag speelt het circus vrolijk door.

Op 3 en 4 januari presenteert het Wintercircus een speciale show, het Kidshelden Circus. Hier komen allerlei populaire “kidshelden” voorbij, zoals Buurman & Buurman, Garfield en Bobo. Na afloop van het optreden is er een grote Meet & Greet met alle circushelden.

Voor meer informatie, tickets of een overzicht van alle acts kunt u de website bezoeken: wintercircushilversum.nl