HILVERSUM – Het is weer zover. Voor de elfde keer is het stemmen voor de politicus van het jaar gestart. Hierbij gaat het om het jaar 2016. Niet alleen politici onderling stemmen, ook het publiek kan weer stemmen.

Zoals elk jaar is er een vakprijs en een publieksprijs. De publieksprijs wordt uitgereikt aan de hand van de uitslag van de poll op de site van Politiek Debat Hilversum. Iedereen kan via deze poll stemmen op een favoriete politicus uit de gemeenteraad. Stemmen op de burgemeester kan niet.

Het stemmen voor de vakprijs gaat onderling via een top drie die elke politicus doorgeeft. Zo wordt er gekeken naar de beste politicus volgens politici. Een voorwaarde is dat ze niet op zichzelf of iemand uit hun eigen partij mogen stemmen.

Uiteindelijk zijn er dus twee winnaars die naar huis gaan met een wisseltrofee. In 2015 ontving Hans Roos de vakprijs en Leonie Sazias de publieksprijs. Aan wie zij de trofee moeten doorgeven wordt bekendgemaakt tijdens de eerstvolgende uitzending van het Politiek Café.

Stemmen kan tot en met 26 januari via deze link: https://politiekdebathilversum.wordpress.com/2017/01/05/verkiezing-politicus-van-het-jaar-hilversum-2016-publieksprijs/