Organisatie Versa Welzijn start dinsdag 7 november met toneellessen speciaal voor jongeren. Vijftien weken lang kunnen ze elke dinsdag van 20:00 tot 21:30 lessen volgen in Hilversum-Zuid in de Bethlehemkerk aan de Loosdrechtseweg 263.

Jongerenwerker Brahim Ej-Jaouani van Hilversum Zuid organiseert dit jaar voor het eerst de toneellessen voor tieners. Tot nu toe waren er alleen lessen voor jonge kinderen. Omdat een aantal tieners ook geïnteresseerd was in toneel ging Brahim de mogelijkheden bekijken om ook voor hen lessen te organiseren.

Veel jongeren hadden hiervoor belangstelling en een groep vrijwilligers heeft een script voor het toneelstuk geschreven. De komende weken gaan de tieners het toneelstuk instuderen en ter afsluiting opvoeren voor vrienden, familie en buurtbewoners. Naast het repeteren mogen de leerlingen zelf input geven voor het stuk en krijgen ze improvisatieles.
De vrijwilligers coachen de deelnemers en helpen tijdens de voorstelling mee achter de schermen. Maar de ambitie is nog groter. Brahim kijkt op dit moment samen met de vrijwilligers of het stuk kan worden opgevoerd tijdens een festival.

Afgelopen maart is het wijkcentrum de Lelie in Hilversum-Zuid door brand verwoest. De Bethlehemkerk heeft daarom een ruimte beschikbaar gesteld voor de toneellessen.
Brahim is bij alle lessen aanwezig. Of hij zelf mee gaat spelen in het stuk? “Ik denk niet dat ik talent daarvoor heb, maar misschien ook wel. Je weet maar nooit hoe het loopt, dat blijft een verassing.”