Werf35 zal op 9 december het decor vormen voor de tweede editie van Winter Wonder Werf. De kerstmarkt, georganiseerd door De Stookplaats, is een uniek Hilversums evenement. Na het succes van vorig jaar met ruim tweeduizend bezoekers, zal het terrein nogmaals een creatieve kerstmarkt organiseren. Met Hilversumse ondernemers die de marktkramen, versnaperingen en workshops verzorgen belooft het een geslaagde kerstmarkt te worden.

“Vorig jaar waren we enigszins verrast door het hoge bezoekersaantal van onze eerste editie”, aldus Michiel Andrea, voorzitter van de Stookplaats. “Waarom het vorig jaar zo’n succes was, weten we niet precies. Vorig jaar was het eerste jaar dat er geen kerstmarkt was op de Zonnestraal, waardoor er een gat in de markt ontstond. Misschien dat hun publiek naar de Winter Wonder Werf is verschoven.”

De Winter Wonder Werf kenmerkt zichzelf als een creatieve kerstmarkt. Met een creatief team van professionals wordt de kerstmarkt bedacht, vormgegeven en georganiseerd. “We willen geen kerstmarkt volgens het boekje organiseren. De Winter Wonder Werf moet een uniek evenement zijn,” volgens Andrea. Het unieke aspect komt onder andere terug in de Hilversumse ondernemingen die op de kerstmarkt zullen staan. “Een van de martkramen is bezet door het restaurant Chef aan de Werf. Het is momenteel een erg populair restaurant, en wij hebben ze uitgenodigd voor de kerstmarkt. Zo krijgt de chef een ander publiek, en kan hij nieuwe gerechten testen.”

Daarnaast vindt Andrea dat iedereen zich welkom moet voelen, ook jonge gezinnen. Er zal daarom genoeg te doen zijn op de Winter Wonder Werf voor elke doelgroep. “Kinderen kunnen op de foto met Elsa, een kerststukje knutselen of een workshop hoelahoepen bijwonen. Ook voor volwassenen zullen er verschillende workshops worden georganiseerd,” vertelt Andrea.

De locatie, Werf35, Hilversums oudste industriële complex, is een broedplaats voor alles op gebied van kunst en cultuur. Volgens Andrea is de locatie steeds meer een begrip onder de Hilversummers. Het is dé verzamelplaats voor creatieve geesten in Hilversum.

Winter Wonder Werf is op 9 december van 13.00 uur tot 22.30 uur op Werf35.