Een lange rij van kletsende mensen vormt zich voor de deur van de Vorstin. Bijna iedereen staat te wachten op het Hilversumse coverband-concert van het jaar: Het vijftienjarig jubileum van Fusebox.

Ron Brandsen, de basgitarist van de band: “Fusebox bestaat uit acht jeugdvrienden die vijftien jaar geleden op het idee kwamen een band te starten. Martijn is leadzanger, Stefan gitarist, Lucas gitarist en zanger, Matthijs drummer, Remco toetsenist, Arne geluidsman en Robin regelt het licht. We spelen ongeveer dertig à veertig shows per jaar. De voorbereiding kan oplopen tot een aantal maanden, want we willen elke keer een nieuw repertoire laten horen.”

Eenmaal binnen in de grote zaal van de Vorstin, staat iedereen met een drankje in zijn hand gezellig te kletsen. De band begint iets later vanwege de grote rij buiten. Om 21:30 gaat de draaiende muziek over tot een hartslag-geluid en worden de bezoekers stil. Het doek valt, de band komt tevoorschijn en er klinkt gejuich. De setlijst staat vol met verschillende nummers, van Destiny’s Child tot de Spicegirls, van de Backstreetboys tot Paul de Leeuw en André Hazes. Het publiek gaat van links naar recht op de hit van de Snollebollekes. Tijdens de nummers is er af en toe vuurwerk te zien, ook zijn er confettikanonnen van de partij. De lichten op het podium sluiten goed aan bij de nummers. Bij het liedje Vlieg met mij mee van Paul de Leeuw verschijnen er regenboogkleuren. Het publiek laat de zaklampjes op hun telefonen schijnen wanneer het nummer Brabant van Guus Meeuwis, in dit geval vervangen door Hilversum, wordt gezongen. Ruim twee uur later, na heel de zaal op zijn kop te hebben gezet, is het dan echt tijd voor het slotnummer. Een knaller, het nummer Narcotic van Liquido, het publiek danst en zingt nog een keer heel hard mee.

Het was de tweede keer dat de band in de grote zaal speelde, beide keren waren uitverkocht. Brandsen: “Bij bepaalde stukken tijdens het optreden heb ik echt goed om mij heen gekeken. Dat je in een uitverkocht huis staat als coverband, is heel bijzonder. Als bandje dat begon onder het mom: laten we muziek gaan maken want dat is leuk, tot wat het nu is.” Op de vraag of de band een doelgroep heeft, antwoord Brandsen: “We hebben eigenlijk geen doelgroep. De mensen die ons leuk vinden komen, wij richten ons niet op de jeugd of ouderen.”