Kinderen in Hilversum konden donderdagavond met Halloween verkleed langs de deuren om een snoepje te halen. 180 huizen hadden zich via de Facebook-groep “Hilversum Halloween 2019” aangemeld bij de Hilversumse Elisabeth van Willigenburg-van Dijl. “Het wordt elk jaar groter,” aldus Van Willigenburg-van Dijl.

Volgens Van Willigenburg-van Dijl is dit idee vijf jaar geleden ontstaan in een vriendenkring. Het jaar daarop is dat met de kaart iets uitgebreid. In tegenstelling tot voorgaande jaren deden ondernemers aan de Gijsbrecht dit jaar niet mee. Heel erg vindt Van Willigenburg-van Dijl dat niet: “De sfeer miste de afgelopen jaren een beetje op de Gijsbrecht, want de bedoeling is natuurlijk dat kinderen verkleed gaan. Op de Gijsbrecht was het dus zo dat heel veel kinderen niet verkleed gingen en alleen voor de gratis snoep kwamen.”

Van Willigenburg-van Dijl hoopt dat Halloween in de toekomst een eigen leventje gaat leiden in Hilversum. “Ik denk dat het op een gegeven moment, net als met Sint-Maarten, geen organisatie meer nodig heeft.” Volgend jaar is ze in ieder geval nog van plan om weer een kaart te maken met de huizen die zich aanmelden. “Volgend jaar valt Halloween ook op een zaterdag, ik denk dat dat wel kans biedt om nog wat leukers te doen. Op een zaterdag gaat dat bij de meesten natuurlijk iets makkelijker.”