Café stuif op de kleine Drift krijgt een nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar is RV&O (Rademaker Vastgoed & Ontwikkeling), ze hebben plannen om café Stuif aan De Kleine drift op te kopen, en er uiteindelijk een woning van te maken.

Sonny Pieritz (32), een kleinkind van de oud-eigenaar Karel geeft zijn mening over het sluiten: ”Zelf vind ik het erg jammer dat het café niet meer bestaat, maar helaas zat het er al langer aan te komen omdat het gewoon niet meer rendabel was om het langer open te houden.”

Ook een oud bezoeker van het café vindt het erg jammer dat het café wordt omgebouwd tot een woning. Jeffrey Raven: “Ik ben er van kinds af aan met m’n ouders geweest dus ik vind het heel erg jammer dat er een woning van gemaakt wordt. Het is ook de oude kroeg van mijn oom geweest, die heeft het heel wat jaartjes gepacht.”

RV&O was niet specifiek op zoek naar dit pand, het is van mond-tot-mond bij de RV&O terecht gekomen. Ze zijn op het plan uitgekomen om er een twee-onder-een kapwoning van te maken. Deze woningen worden echter wel pas gebouwd op het moment dat er kopers voor de woningen zijn. Op dit moment zijn er nog geen kopers. Wanneer de bouw van de twee-onder-een kapwoning gaat beginnen is dus nog de vraag.

De samenwerking tussen de eigenaar van café Stuif en RV&O verliep goed zegt Jérôm van Damme (28), Jr. Projectontwikkelaar bij RV&O: “De gesprekken met de eigenaar verliepen prima, totaal geen bijzonderheden.” Momenteel staan de woningen te koop op Funda voor de verkoopprijzen van 599.000,- en 629.000,- euro voor een woning midden in het centrum van Hilversum.