HILVERSUM – De gemeente heeft al jaren plannen om het stationsgebied te vernieuwen. De entree van de stad moet mooier volgens fractievoorzitter van de VVD Frits Vogel. De renovatie gaat een flink bedrag kosten, een schatting is tussen de 40 en 60 miljoen.

Frits Vogel van de VVD denkt dat de plannen zijn vruchten zal gaan afwerpen: “De binnenkomst is op dit moment niet hoe wij dat willen en daarom moet er iets veranderen. Het stationsgebied is onoverzichtelijk en is gewoon lelijk nu. Het is een flinke investering van 40 tot 60 miljoen, maar door overschotten van de afgelopen jaren en de lage rente die actueel is, is het moeilijk. Met deze renovatie willen we een mooiere entree voor onze prachtige stad. Hierbij hebben we erg veel gekeken naar steden als Utrecht en Sittard. De bezoekers moeten niet bij binnenkomst al een negatief bericht krijgen. Dit is ook één van de redenen om de burgers erbij te betrekken, het is hun stad.”

Kjeld Vosjan is centrummanager in Hilversum en ook hij denkt dat het een goede investering is: “De afgelopen tijd zien we de bezoekersaantallen gelijk blijven, met een renovatie zal dit hopelijk meer stijgen. De aansluiting moet verbeterd worden, de bezoekers moeten direct de weg naar het centrum kunnen vinden.”

Komende donderdag 12 januari is één van de drie bijeenkomsten over het stations. De andere bijeenkomsten zijn op 7 maart en 12 april. Tijdens de laatstgenoemde wordt het definitieve plan voor het stationsgebied gepresenteerd.