HILVERSUM – Op zaterdag 29 september was het 50 jaar Fabeltjeskrant event bij museum Beeld en Geluid. Met oude fabels, de mensen achter De Fabeltjeskrant en de stemmen van de wereldberoemde poppen wordt er teruggesprongen naar de magie van 50 jaar geleden. Patrick Bremmers introduceert zijn nieuwe boek voor het eerst aan het publiek.

De mensen worden meteen welkom geheten door de poppen van de welbekende Fabels. Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Willem Bever en zo nog veel andere bewoners van het Grote Dierenbos.

Op zondag 29 september 1968 is de televisielegende geboren. De teksten van Leen Valkenier komen tot leven onder leiding van Thijs Chanowski. 50 jaar later is de nostalgie dan ook voelbaar. Wanneer de levensgrote uil gaat poseren is de begintune bijna te horen.

Eenmaal in de zaal neemt Patrick Bremmers (50) de mensen mee op reis naar Fabeltjesland. Als een van de eerste fabels begint op het grote scherm is het publiek stil. De begintonen van de beroemde openingstune van componist Ruud Bos begint en de zaal wordt weer betoverd. “Er is zoveel leuks te vertellen. Eerlijk gezegd zou ik het liefste gewoon het hele boek van begin tot eind met jullie doornemen,” aldus Patrick Bremmers.

Koos Postema, verslaggever en presentator, interviewt onder anderen Elsje Scherjon, beter bekend als de stem van Juffrouw Ooievaar en consorten, en Meindert de Goede, stemmenregisseur. De mensen worden meegenomen naar een kijkje achter de schermen, hoe het was om de serie te maken, en hoe het na al die jaren is om ernaar terug te kijken.

Met het gloednieuwe boek ‘Hallo, Meneer de Uil’ kan iedereen rustig terugkijken op een van de succesvolste series van Nederland. Samen met het vooruitzicht van de nieuwe film, die op 19 december in de bioscoop verschijnt, en de hoopvolle verwachting om de serie weer op televisie te krijgen, staat de terugkeer naar Fabeltjesland zo goed als vast.