De mantelzorgdag zal ook dit jaar plaatsvinden in het raadhuis te Hilversum. Petra Scheffer en Ria de Jong, de organisatoren van de mantelzorgdag, zetten zich in om de mantelzorgers voor een dag weer in het zonnetje te zetten. Op 10 november is er een dag volgepland met activiteiten speciaal voor de mantelzorgers.

Op de mantelzorgdag worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er een bekende artiest uitgenodigd om samen met het mantelzorgkoor op te treden. Dit jaar is dat Annet Hesterman, een van de finalisten van The Voice Senior, die ook in Hilversum woont. “Ze vindt dit heel erg leuk om te doen, ze is een hele warme en enthousiaste vrouw,” aldus Petra Scheffer. Vorig jaar waren er voor het eerst workshops. Eén van de workshops gaat over vragen durven stellen. “Het is vaak wel moeilijk als mantelzorger om vragen te stellen en te bedenken op welke manier je ze moet stellen, ik herken dat zelf wel”, vertelt Scheffer. Ook kunnen de mantelzorgers massages krijgen.

Dit jaar werkt Beeld en Geluid mee aan de mantelzorgdag. HilverTours heeft busjes voor de mantelzorgdag ter beschikking gesteld. Die brengen de mensen vanuit het raadhuis naar Beeld en Geluid. De dag eindigt met een film in het filmtheater.

“De mantelzorgers zijn ondergewaardeerd, wat zij doen beschouwt men als vanzelfsprekend. Ik ben zelf ook mantelzorger en mijn vriendin Ria de Jong ook. Vier jaar geleden zijn we tot de conclusie gekomen dat we het beste zelf een mantelzorgdag konden organiseren. Mijn vriendin liep er ook tegenaan dat zij zelf als vrijwilliger wel ergens heen kon, maar dat haar dochter met een beperking dan niet meekon”, legt Scheffer uit. Ria de jong heeft  ervoor gezorgd dat de mantelzorgers hun patiënten ook mee mogen brengen naar de mantelzorgdag.