HILVERSUM – Organisator Gea van Vulpen is erg blij met de nieuwe locatie van de themagerichte snuffelmarkt. Aankomende zaterdag de 29komt de markt naar de Kerkbrink, in Hilversum. De nieuwe locatie op de Kerkbrink brengt tot nu toe enthousiaster publiek en meer samenhorigheid onder de deelnemers.

Voorheen was de markt gevestigd op het marktplein aan de Groest. Door de verbouwing van het marktplein bevindt de snuffelmarkt zich nu op de Kerkbrink. De verplaatsing naar de Kerkbrink verandert de zaak. “Het nieuwe publiek is een aangename verrassing. De mensen sluiten beter aan op ons thema,” aldus van Vulpen. “Het publiek is enthousiaster, waardoor onze verkoop ook een stuk beter loopt.”

De Kerkbrink is minder groot dan het Marktplein, wat de markt compacter maakt. De kraampjes staan dichter bij elkaar, waardoor er meer samenhorigheid is onder de deelnemers. Ze kunnen hun marktdag zo meer samen beleven.

De 50 deelnemers van de markt verzamelen items vanuit België, Polen, Noorwegen en Zweden. De grote variatie in boeken, lp’s, sieraden, antiek en lifestyle maakt de markt aantrekkelijk voor een breed publiek. “Het is voor ons een gunst dat de lp’s tegenwoordig weer helemaal hip zijn,” sprak van Vulpen met een lach op haar gezicht.