HILVERSUM - Hilversum is op zoek naar een oplossing voor het probleem van vakantieverhuur. Dit doet de gemeente naar aanleiding van onderzoek door Metropoolregio Amsterdam. Wethouder Jaeger (D66) is hier verantwoordelijk voor en ook de PvdA Hilversum probeert de belangen van Hilversummers zo goed mogelijk te behartigen.

De Metropoolregio Amsterdam (MRA) is het samenwerkingsverband van de provincies Noord-Holland en Flevoland, 33 gemeenten en de Vervoerregio Amsterdam. Vanuit de MRA is onderzoek gedaan naar de gevolgen voor de woningmarkt en de eventuele overlast van toeristen door verhuursites zoals Airbnb.

Wethouder Jaeger heeft de toekomst van het beleid rondom vakantieverhuur uitbesteed aan een werkgroep van de MRA. De PvdA beschrijft deze werkgroep als ondoorzichtig. Joop Lahaise van de PvdA Hilversum houdt zich bezig met dit dossier. Hij zegt hierover: “Ik steun het idee van spreiding van toeristen en ik denk dat daar voor Hilversum ook wel kansen liggen. Als Hilversummer vind ik wat extra reuring in zo’n centrum helemaal niet verkeerd. Toerisme stimuleert de horeca en de kans op leuke winkeltjes wordt er groter van. Het levert werkgelegenheid op, mensen kunnen er wat aan verdienen alleen mag het nooit ten koste gaan van ons woningaanbod. De woningmarkt staat toch al enorm onder druk.”