HILVERSUM- De verkiezing voor de Hilversumse Onderneming van het Jaar is begonnen. De verkiezing is een initiatief van de gemeente Hilversum, Rabobank Gooi en Vechtstreek en de BV Hilversum. De 29 genomineerde ondernemingen zijn inmiddels bekend en strijden tussen 1 november en 12 december in een online verkiezing om de Rabobank Business Award. Iedereen kan op de website op zijn favoriete onderneming stemmen.

Presto Coffee and More is één van de genomineerde ondernemingen. Op de hoek van de Herenstraat in Hilversum kun je terecht voor ontbijt, lunch of een compleet verzorgde high tea. Onder het genot van een kopje koffie vertelt eigenaresse Ingrid Hogeveen over haar onderneming.

Hoe beschrijf jij Presto Coffee and More?
“We proberen hier een gezellige huiskamersfeer te creëren, met goeie koffie uiteraard. We krijgen veel verschillende klanten over de vloer, bijvoorbeeld vriendinnen die hier gezellig koffie komen drinken. Maar ook mensen die hier een ochtend komen werken, in hun eentje een boek willen lezen of, als de zon schijnt, op het terras komen zitten. De bedoeling is om een gezellige en ontspannen sfeer neer te zetten, waar iemand zich thuis voelt en kan genieten van al het lekkers dat we hier hebben.”

Wanneer ben je hiermee begonnen?
“Deze maand is het alweer 2 jaar geleden. Het idee om deze zaak te beginnen zat er altijd al een beetje in, maar het moment was er nog niet echt. Na een tijdje kwam dat moment er wel en was ik er zelf ook klaar voor. We hebben veel onderzoek gedaan naar wat we wel en niet wilden hier. Vanuit daar zijn we gestart. We willen hier iets neerzetten waar we zelf ook naar zoeken als we ergens iets willen gaan eten of drinken.”

Heeft Presto Coffee and More een belangrijke band met de gemeente Hilversum?
“Jazeker, we proberen om zoveel mogelijk mee te doen met georganiseerde activiteiten. Met Koningsdag bijvoorbeeld, dan staan we altijd met een tentje bij het gemeentehuis. Ook als er andere dingen georganiseerd worden, vinden we het leuk om hier aan mee om mee te doen.”

Wat maakt volgens jou deze zaak anders dan andere ondernemingen met hetzelfde concept?
“Ik denk toch voornamelijk de sfeer en de diversiteit aan klanten. We proberen heel duidelijk om het iedereen naar zijn zin te maken, maar dan wel op een ongedwongen en niet geforceerde manier. Alles is vers en met liefde gemaakt, dat proef je ook. De carrot cake is op dit moment populair, daar komen klanten vaak voor terug.. Bij de high tea’s merken we vooral dat onze klanten verrast zijn. Heel veel andere plekken verzorgen ook high tea’s, maar we proberen ons daarin te onderscheiden. Bij onze high tea zijn de zoete en hartige hapjes gelijkwaardig verdeeld. Naast de huisgemaakte mini cheesecake en appeltaartjes zitten er ook veel gezonde dingen bij, zoals een stukje bananenbrood, een wrap met vlees of vis en een verse smoothie. Daar krijgen we veel positieve reacties over.“

Zijn er wellicht toekomstige plannen?
“We zijn voorzichtig aan het plannen voor de toekomst, want op dit moment zijn we bezig met het krijgen van een alcoholvergunning. Zo kunnen we de openingstijden uitbreiden en onze klanten langer bedienen. Onze klanten kunnen dan na afloop van een high tea nog een wijntje drinken of na een dagje Hilversum bij ons borrelen. Even lekker zitten en ongecompliceerd genieten met een speciaalbiertje en een borrelplankje erbij. In de sfeer die bij onze zaak past.”

Waar geniet je het meest van bij het hebben van deze zaak?
“Van onze klanten en de verschillende contacten die je legt. Naast onze vaste gasten komen hier elke dag verschillende mensen. Die komen spontaan binnenlopen en daar maak je een praatje mee. Ik krijg heel veel energie van het ontmoeten van zoveel verschillende personen. Dat vind ik heel erg leuk. Ondanks het harde werken tijdens drukke momenten, waardoor je niet iedereen even snel kan bedienen, krijgen we daar veel begrip en leuke gesprekken voor terug.”