Woningcorporatie de Alliantie werkt sinds augustus van dit jaar verder aan het Lucentterrein, gelegen aan de Larenseweg te Hilversum. Na het tekenen van de anterieure overeenkomst bij de gemeente vorige week dinsdag zijn de werkzaamheden begonnen.

Wethouder Voorink van de gemeente Hilversum en woningcorporatie de Alliantie hebben afgelopen dinsdag 19 september een anterieure overeenkomst getekend. Met deze overeenkomst is er akkoord gegaan met de bouw van 129 appartementen op het voormalige Lucentterrein. Na de ondertekening is de woningcorporatie begonnen met het klaar maken met de verontreinigde grond op het terrein. De grond is verontreinigd doordat er in een van de bedrijfspanden aan de Larenseweg een verffabriek gevestigd zat.

Colette Laddé-Stavenuiter, communicatie adviseur de Alliantie, zegt: “Het gaat over sociale huurwoningen, de appartementen worden verdeeld over 4 torentjes. In torentje I komen 35 appartementen voor een bijzondere (zorg) doelgroep. De bouw van de torentjes start in januari van 2018 en de oplevering in juli van 2019.” Daarnaast zegt ze ook dat volgende maand de eerste hand wordt gelegd aan de parkeergarage. De 132 parkeerplaatsen zullen ondergronds gerealiseerd worden. De inschrijvingen voor de sociale huurwoningen gaan via woningnet, regio Gooi en Vechtstreek.

In het begin van 2017 is de Alliantie begonnen met de sloop van gebouw BG en BZ, de twee gebouwen die op de plaats stonden waar de vier nieuwe torentjes komen. Het bedrijf Bouwfilm.nl heeft voor de woningcorporatie verschillende video’s gemaakt om de bouw en de sloop van de gebouwen bij te houden. De video’s zijn te zien op het YouTube kanaal van de Alliantie.