HILVERSUM – Amaris Zorggroep is op dit moment druk aan het renoveren in Nieuw Zuid. Het al-bestaande complex Amaris Zuiderheide wordt gerenoveerd tot een duurzaam wooncomplex voor ouderen. Zo voldoet het nieuwe wooncomplex aan alle eisen die de overheid stelt aan isolatie.

Volgens de site is bij Amaris Zuiderheide duurzaamheid een belangrijk punt. In hoeverre dit wooncomplex duurzaam wordt, wordt nergens gemeld. In een e-mail echter licht Adriënne Weggemans, de Projectleider Vastgoedontwikkeling, de duurzaamheid van Amaris maar al te graag toe: “Het hele pand voldoet aan alle eisen die de overheid stelt aan de isolatie van gebouwen, onder meer door de isolerende HR++ beglazing.” Ook is al het hout dat in de constructie gebruikt wordt gekeurd met het FSC-keurmerk. Op de derde etage zal een mos sedum-dak komen, dat zowel goed isoleert als regenwater opvangt.

Amaris Zorggroep zegt bij het bouwen van een nieuw pand “zoveel mogelijk duurzame uitgangspunten te hanteren”. Hun wooncomplex in Naarden gebruikt bijvoorbeeld zonnepanelen en regenwater om de toiletten mee door te spoelen.
Hiermee geeft Amaris Zorggroep het goede voorbeeld. In het Nationaal Energieakkoord staat namelijk dat heel Nederland in 2050 duurzame woningen moet hebben.