In dit interview vertelt Andreas Kok over de geplande reis die de organisatie Operatie Mobilisatie (OM) organiseert in Moldavië, speciaal voor jongeren. Kok is teamleider van de afdeling Teens in mission. “Als organisatie werken we wereldwijd. Ons verlangen is gods liefde zichtbaar maken voor mensen die hem nog niet kennen. De reis organiseren we voor jongeren die door middel van hun geloof iets aan anderen mensen willen geven”, aldus Kok.

“De groepen die zich nu aan het voorbereiden zijn, zijn enthousiast allemaal. Het is mooi om te zien hoe ze de mensen uit Moldavië meenemen met hun enthousiasme, door de leuke acties die ze organiseren voor kinderen. Het zorgt ook voor een erg sterke teambuilding”, zegt Kok.

Kok geeft aan dat organisatie de reis vooral promoot via verschillende flyers, hun eigen website, ook heeft de organisatie een interview gehad met de organisatie op de radio en hebben ze een groot internationaal netwerk. “Je kan met de jeugdgroep meegaan van je kerk. De kerk neemt dan een eigen leiding mee. Maar elk jaar melden zich ook individuelen aan door het hele land voor deze reis. We zorgen dan dat er een groep is samengesteld en voor een aantal coaches, zodat ze een aanspreekpunt hebben. De reis van Moldavië is vanaf veertien jaar en je kan je opgeven via de site.”

“Moldavië is het armste land van Europa. We hebben daar een team die het hele jaar daar werkt. Als je dus met een jongerengroep daar heen gaat, help je het team met het werk dat het team in Moldavië uitvoert. Wat het team daar allemaal doet is het organiseren van kinderwerk bijvoorbeeld kinderkampen, je gaat ouderen bezoeken en voedselpakketten uitdelen. Relaties op langere termijn die erg waardevol zijn worden hierdoor opgebouwd.” De organisatie organiseert deze reis naar Moldavië al bijna zeven jaar. “Het team is erg stabiel ze kunnen namelijk de groep erg goed ontvangen. De hele zomer door komen de jongerengroepen helpen bij het team. De jongeren komen uit allerlei verschillende landen”, aldus Kok.

“We hebben ook Griekenland als optie voor tieners, maar voor achttien plus hebben we nog veel meer opties. Als je ouder bent dan achttien jaar kan je bijvoorbeeld ook mee als begeleider”, zegt Kok.

De organisatie Openbare Mobilisatie is gevestigd in Emmeloord, maar ook in Hilversum aan de Oude Amersfoortseweg. Ze geloven dat het Evangelie van Jezus Christus levens verandert. Ruim drie miljard mensen hebben nog nooit van het evangelie gehoord. Hun doel is om het evangelie te laten zien onder de minst bereikten.