Inwoners van de Kupstraat in Hilversum kunnen nog steeds hun balkon niet op. Al maandenlang zijn de balkons aan de Kupstraat niet gebruikt. Dit komt doordat Dudok Wonen hun balkons niet veilig heeft gemaakt. De inwoners zijn er klaar mee. Veel van de bewoners zijn nog steeds niet geholpen en het enige wat ze krijgen is dat de huurprijs enigszins zakt.

Woningcorporatie Dudok Wonen heeft geconstateerd dat de stalen bewapening van het beton niet op de goede plek ligt. Dit zorgt ervoor dat de balkonvloeren onveilig zijn verklaard. Zij zullen dit gaan versterken, maar wanneer dit gebeurt, is nog maar de vraag.

Doordat de bewoners geen gebruik mogen maken van hun balkon, moeten ze omlopen. Hierover zijn verschillende reacties: ‘’Ik ben invalide en moet nu helemaal omlopen voor mijn kar. Dit is gemeld, maar er gebeurt helemaal niks’’ of ‘’Ik heb al zo weinig achtertuin. Doordat ik mijn balkon niet mag gebruiken heb ik nog minder buitenruimte.’’

Woordvoerder Floortje Bakker van Dudok Wonen wilde geen commentaar leveren.

 

(Namen van bewoners zijn bij de redactie bekend)