Barbara Schriek is de eigenaresse van YogaHilversum. De yoga studio die nu een jaar bestaat en al de nodige speciale evenementen organiseerde, zoals de speciale Woman's Circle (vrouwen groepsles) en de geldinzameling voor Stichting Het Vergeten Kind. Tijd om Barbara te leren kennen.

Je bent sinds 2018 eigenaresse van de Yogahilversum, hoe kwam je daarbij?
Ik wil al heel lang een eigen pand, maar wist niet waar te beginnen. In 2018 werd ik getagged op Facebook en besloot ik mijn kans te grijpen.

Waar komt toch die passie voor yoga vandaan?
Ik heb Journalistiek gestudeerd en nog voordat ik klaar was met studeren had ik al een baan. Daardoor kwam ik niet veel buiten en zat ik veel. Op dat moment gaf ik al kinderen dansles. Het lesgeven werd uitgebreid naar Pump en Shape en dans voor volwassenen. Uiteindelijk had ik een 40-urige baan en gaf ik ook nog heel veel lessen. Dat werd wat te veel en ik begon in 2014 aan yoga te doen. Dat voelde als thuiskomen. Ik vond mijn rust en wilde hier meer over weten. Het bleek een hele leefstijl te zijn die ook nog eens goed bij mij past.

Hoevaak doe je het zelf?
Elke dag.

Wat zijn je plannen met de studio?
Van de studio wil ik een echt gezondheidscentrum maken. In januari beginnen we ook met bootcamps geven. In de zomermaanden heb ik ook nog een SUP school, waar we ook SUP Yoga mee doen. Aankomend jaar zullen we ook Teacher Trainingen gaan organiseren en voor de rest bieden we veel cursussen en workshops. Zelf ben ik er dit jaar (Woman’s Circle, red.) achtergekomen dat het heel mooi is om met een groep vrouwen samen te zijn. De energie die dan vrijkomt is magisch.

Wat voor yogasoorten zijn der, wat is je favoriete vorm en wat zijn de verschillen?
Te veel om op te noemen. Voor mij zijn de favoriete Power Yoga en Vinyasa Yoga. Vinyasa is een mooie dynamische vorm op de ademhaling. Alles vloeit, het voelt als een dans. Je wordt er sterker door en ontspant tegelijk. Als docent kan ik heel erg creatief zijn met deze stijl.

Wat wil je mensen bijbrengen over yoga, of wat kunnen mensen leren van Yoga?
Yoga is niet alleen de oefeningen die we op de mat doen, het is een hele stijl van leven. Dit zal niet iedereen doen of begrijpen. Ik vind het fijn om dit in mijn lessen en cursussen wel mee te geven aan de studenten. Dit hoeft niet op een zweverige manier, kan heel down to earth. Yoga begint pas als je van je matje afstapt , zeggen ze ook wel eens.

Ik zie dat je twee boeken heb geschreven, waar gaan die over, wat kunnen mensen opsteken uit het boek?
Dat klopt. Het zijn twee werkboeken waarin je helemaal tot jezelf komt. Met oefeningen en tekst leer je jezelf kennen.
Ik hoop nog een derde te kunnen schrijven, maar ben ook op zoek naar een meer roman-achtige vorm van schrijven.

Waar komt de interesse in healthy snacks vandaan?
Ik ben een zoetekauw, echt een snoepkont. Dat is niet heel goed voor de lijn. Nu hoeft niet iedereen maatje 36 te hebben en dat zal ik nooit aan iedereen aanraden, maar ik merkte dat ik op een gegeven moment slank was, maar toen ik mijn vet liet opmeten zat ik op 27%, dat is vrij hoog.

Waarom vegetarisch en geen vlees?
Ik ben lid van de Partij van de Dieren geweest en nog steeds ben ik een echte dierenrechtactivist. Ik vind het onverklaarbaar dat ik wel koeien zou eten, maar wel voor de rechten van honden zou strijden. Alle dieren zijn wat mijn betreft gelijk.

Wat jouw favoriete motto?
“Be the change you want to see in the world.”
Alles wat ik doe, doe ik met liefde. Ik probeer iedereen goed te behandelen, ik zeg waar het op staat en probeer het goed te doen voor dier en milieu. Dat zouden we allemaal moeten doen. Ik stel mijn studio daarom ook beschikbaar aan mensen die iets voor het goede doel willen doen en doe zelf ook enorm veel voor charity.

Voornemens in 2020?
De studio laten groeien tot de grootste en fijnste van de omgeving. Teacher Trainingen aanbieden en mooie workshops, alles laten stromen en nog meer mooie retreats organiseren.

Nog leuke dingen opkomst?
Ja, hier een lijstje:
Zondag 26 januari 12-17 Start Vrouwen Programma Inner Journey to Self