Buiten is het hondenweer en dus zoeken veel mensen beschutting, het is tenslotte lunchtijd dus dat is een goed excuus om even binnen te komen. Het is gezellig druk binnen maar niet bepaald een beestenboel. Op de derde verdieping schiet er ineens een grijs hondenkoppie onder de tafel vandaan. En even later ligt er nog eenzelfde exemplaar verdekt onder een van de tafels verscholen. De horecazaak Bagels & Beans staat vandaag in het teken van dierendag, en is omgetoverd tot Beagles & Beans.

Pippa Hectors (18): ‘’Ik ben hier vandaag bewust met mijn honden, Nala en Kyra, heen gekomen.’’ Ze is wat aan het drinken en een taartje aan het eten met haar zus en moeder. ‘’Zij vinden het hier altijd gezellig en ik wist dat je vandaag een gratis kopje koffie of thee kon komen drinken als je met je huisdier kwam.’’ Er zijn nog geen dierenruzies uitgebroken, sterker nog, de honden liggen lekker samen onder de tafel te genieten van hun koekje.

De lunch- en koffiegelegenheid aan de Kerkstraat zit in een karakteristiek pand, de locatie heeft vier etages waar je gezellig kunt zitten. Door de zachtgroene kleur op de wanden en stoelen, houten tafels en vele hangplanten, lijkt het haast alsof je je in de natuur begeeft. Het traplopen is echter niet voor ieder dier even gemakkelijk en de honden maken het de medewerksters hier en daar lastig door de weg te versperren.

De medewerksters vinden de dierendagactie leuk en het is jammer dat er nog niet veel dieren zijn gekomen. Jamie Lottering, leidinggevende: “Huisdieren mogen altijd mee maar vandaag is het natuurlijk extra bijzonder.’’ Ze vertelt dat dit de enige twee honden zijn die vandaag zijn meegekomen. ‘’Maar de dag is nog jong, wie weet wat er allemaal nog door de deuren komt.’’ Vorig jaar was er helemaal geen animo voor. Maar het jaar daarvoor had er iemand een pony meegebracht, die is natuurlijk wel op de begane grond gebleven. Voor de dieren hebben ze wat lekkers geregeld zodat zij ook genieten van het bezoekje aan de Beagles & Beans.

Het weer blijft somber en dat zal ongetwijfeld een reden zijn waarom mensen niet komen. In dit weer ga je niet snel vrijwillig de straat op met je huisdier, zelfs niet voor een gratis kopje koffie of thee. Als de twee honden en hun baasjes weg zijn, lijkt het op een doodnormale herfstdag. Een uur later zijn er nog steeds geen andere dieren binnengekomen. Sommige mensen hebben er geen eens bij stil gestaan dat het vandaag dierendag is en we de huisdieren is het zonnetje moeten zetten, figuurlijk gezien dan.

De Bagels & Beans zal vandaag in elk geval geen verlies leiden door ‘’al’’ die gratis kopjes koffie en thee. Er zitten genoeg groepjes vriendinnen te lunchen, stelletjes aan een sapje, moeders met dochters een taartje te eten en studenten, hard werkend achter hun laptop, aan de koffie.

De dag is nog niet voorbij dus er zou zomaar nog iemand met een vis of papagaai kunnen binnenwandelen. De medewerkers hopen er in elk geval wel op en anders is er volgend jaar weer een herkansing.